Ambient

Bungalov z dinamičnim vzdušjem za povezanost ...

... z naravo. Morda se na prvi pogled zdi kot modernistični dvonadstropni bungalov, vendar ko pokukate v notranjost, vas pozdravi neverjetna preobrazba petih sodobnih prostorov s svežim, dinamičnim vzdušjem. Projekt je zasnoval nemški arhitekturni duo Arnhard in Eck kot svoj počitniški dom, da bi bila povezana z naravo.

Ambientdizajn 9/26/2015, 9:59 AM

Igrivost in udobje sta v bungalovu uravnotežena.

Bungalov, ki se nahaja na Bavarskem, je zasnovan tako, da omogoča sprostitev, udobje in povezanost z naravo. Da bi bila ta povezanost z naravo kar se da pristna, sta na vsaki strani hiše nameščeni dve konzolni ploščadi, ki razširita kuhinjo in dnevno sobo na svež zrak in omogočata ne samo navzkrižno prezračevanje, temveč tudi neovirano povezavo med notranjostjo in okolico tega počitniškega doma.

Pročelje hiše, ki spominja na tradicionalno alpsko stavbo s poševno streho in previsom, visokim dimnikom, lesenim opažem ter pomirjujočo naravo, prikriva dinamično moderno notranjost in prefinjeno notranjo opremo.

Eleganten interier ustvarjajo kombinacije visoko kvalitetnih materialov (gladek les in robustno jeklo prevladujeta pri funkcionalnosti zgradbe), izčiščene linije in izbira barv.

Barva sivega neba prevladuje v dekorju in je v skladu z naravno barvo lesene obloge pročelja, elegantno pa je poudarjena s črnimi dekorativnimi elementi, kot so oblikovalske svetilke, nenavadna in vpadljiva kad Agapa, ki spominja na sod, ter gladke in mehke teksture.

Pet ravni bungalova oziroma pet prostorov povezuje igriva platforma – lesene stopnice, velika okna pa jih razdelijo v več funkcionalnih območij, zaradi česar prostori dajejo vtis igrivega labirinta. Ta dinamika v kombinaciji z elegantnimi oblikami ter arhitekturnimi in edinstvenimi funkcionalnimi odločitvami obljublja neverjetno in nepozabno hišo, ki svojim lastnikom nudi zavetje in zabavo s stilom.

Foto: www.interiorzine.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Vrt, terasa, urejanje okolice