Ambient

Dnevno-bivalni prostor v mansardi

Dnevno-bivalni prostor s kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo v mansardi meri 50 kvadratnih metrov in je del sodobnega doma, ki se nahaja v kraju Dolby Kubín na Slovaškem. Oblikovalka Alexandra Petrenčík iz TOLICCI studia je ustvarila odprt dnevno-bivalni prostor v mansardi z visokim stropom, sodobno notranjo opremo in naravnimi materiali.

Ambientdizajn 11/27/2015, 10:24 AM

Nevtralne barve in svetla barvna paleta prevladujejo v dnevno-bivalnem prostoru, ki je bogato obsijan z naravno svetlobo. Oblikovalka je vsa območja dnevno-bivalnega prostora, ki se nahaja v prvem nadstropju hiše oz. v mansardi, povezala z lesom naravnega odtenka, s katerim je obložila tako tla kot tudi stene. Tik ob kaminu se nahaja območje dnevne sobe, ki je opremljeno z usnjenim kavčem, romantično vzdušje pa ustvarjata dva rdeča naslanjača. Dnevno-bivalni prostor je bogato osvetljen z visečimi svetilkami iz bakra.

Številni ljudje razmišljajo, da je estetika bistveni del notranje opreme in ambienta. Ampak na drugi strani je prav toliko ljudi, ki menijo, da je udobje najpomembnejše in da je dom oaza, odmaknjena od stresa zunanjega sveta. Najboljši interierji dajejo enak poudarek tako udobju kot tudi stilu. Medtem ko so na voljo številni izdelki, ki so hkrati elegantni in udobni, se je pri oblikovanju ambienta težko odločiti med obema možnostima. V teh primerih je težko pravilno uravnotežiti udobje in stil, da bi dosegli končni videz, ki ga ljubimo. Uporabite nasvete iz članka Kako uravnotežiti udobje in stil v ambientu, ko boste načrtovali naslednji projekt in boste želeli ustvarili ambient, ki bo odlična mešanica udobja in stila.

 

Preberite še:

Tomas Belica iz Tolicci Design Studia je zasnoval svetlo, zračno in trendovsko notranjost družinskega domovanja v Bratislavi. Več v članku Zračen, povezan in usklajen dom v Bratislavi.

Minimalizem, skandinavski in industrijski stil - vse tri stile najdete v tej enodružinski hiši. Podjetje INT2 Architecture je prenovilo dvonadstropno hišo s kletjo, ki se nahaja v vasi ob jezeru Malakhovskoye, v moskovski regiji. Naročniki so želeli, da so vsi prostori v 200 kvadratnih metrov veliki hiši funkcionalno opremljeni in stilistično različni. Več v članku Minimalizem, skandinavski in industrijski stil.

Stanovanje meri 150 kvadratnih metrov, celoten ambient pa odraža minimalističen občutek s skandinavsko estetiko, pomešano z eko-industrijskimi elementi. Več v članku Minimalizem s skandinavsko estetiko.

Foto: www.interiorzine.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki