Ambient

Družinska zabava: moderno dvorišče za zunanje ...

... bivanje. Sprostitev je del uravnoteženega življenja, še posebej, če zasnova dvorišča podpira sodobno vsakodnevno življenje.

Ambientdizajn 5/4/2015, 8:54 AM

Veliko ur dela in ustvarjalnosti so lastniki vložili v gradnjo tega osupljivega sodobnega dvorišča.

Pri gradnji je sodelovalo kar nekaj podjetij: podjetje COS Design je zasnovalo postavitev, Signature Landscapes je zasnovalo krajinsko ureditev, Serenity Pools je zgradilo bazen in podjetje Frameless Impressions je opravilo steklarska dela.

20 x 8 metrov veliko dvorišče je bilo zasnovano, da postane oaza sprostitve sredi mesta. Sodoben dizajn dvorišča je namenjen celotni družini – staršem ter štirim otrokom – in ga bodo izkoriščali kot družabni prostor ali dodaten zasebni zunanji prostor.

Samo nekaj besed je dovolj, ki opišejo prostoren zasebni prostor v avstralskem Melbournu. Kadar so velike steklene drsne stene odprte, sta notranji dnevno-bivalni prostor in zunanji prostor en sam prostor, saj ju ne delijo tlaki različnih višin.

Zunanji prostor je opremljen s krušno pečjo, kjer si družina pogosto speče pico. Steklena ograja obdaja bazen in nudi varnost, hkrati pa je nevsiljiva za preostali del dvorišča.

Bazen in spa ne zagotavljata le funkcije, ampak dajeta prostoru tudi vizualno zanimivost. Uporaba različnih materialov in jekla daje projektu značaj in globino.

Zunanja sprostitev je pomembna. Kako boste vi preživeli svoje poletne dni?

Foto: www.freshome.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki