Ambient

Družinski dom z odprtim tlorisom

Ta družinski dom v San Franciscu si je podjetje Jeff King & Co zamislilo kot prijeten in udoben dom, kjer lahko otroci in starši zaradi odprtega tlorisa brezskrbno tekajo iz enega prostora v drugega, iz zaprtih prostorov na prosto.

Ambientdizajn 25.6.2015, 8:35

Jeff King & Co je naredil drzno prenovo nekoč skromne hiše, ki ustreza potrebam štiričlanske družine.

Prizidek v pritličju je oblikovalcem omogočil ureditev štirih spalnic in glavne kopalnice v prvem nadstropju ter v spalnici staršev tudi teraso. S prenovo in prizidkom so prostori v tradicionalno zasnovani hiši dobili sodobnejši značaj.

Za štiričlansko družino, ki uživa tako v notranjih kot tudi zunanjih prostorih, so arhitekti prenovili hišo iz leta 1907. Močna vez med notranjimi in zunanjimi prostori določa njihovo bivanje. V notranjosti odprt tloris omogoča, da je družina povezana med kuhanjem, igranjem, druženjem, gledanjem televizije ..., različne dejavnosti pa se povezujejo in dopolnjujejo.

Stopnišče vodi v zasebne prostore, ki so opremljeni z moderno, funkcionalno in udobno notranjo opremo. Glavna spalnica s pogledom na teraso daje staršem dovolj zasebnosti in energije za vsakodnevne napore.

Povezava med notranjimi in zunanjimi prostori je pročelje na zadnji strani, ki so ga arhitekti oblekli v skodle iz cedrovine. Velika zastekljena okna in vrata naredijo povezavo med udobnimi notranjimi in zasebnimi zunanjimi prostori. Ograjeni vrt skriva hišico na drevesu, ki je pravi blagoslov za srečno, ustvarjalno in športno otroštvo.

Fotografije Briana Mahanyja prikazujejo družinski dom v San Franciscu, ki je kot nalašč za sproščen življenjski stil, tisti, ki spodbuja ustvarjalnost in mir.

Foto: www.freshome.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderna hiša za sodobnega samuraja

Moderno hišo Huf, ki se nahaja v Londonu, je oblikovalo podjetje Sphere8. Podjetje je razvilo različne sisteme talnih oblog iz smole, da bi zadovoljili specifične potrebe uporabnikov. Več

Sodobno stanovanje Grid v Rimu

V Rimu se nahaja svetlo sodobno stanovanje, ki ga je leta 2017 oblikovalo podjetje Brain Factory. Prenova tega odprtega stanovanja predstavlja popolno mešanico med bivanjskimi potrebami lastnikov in dizajnerskimi posegi. Več

Modre zavese za dramatičen ali nežen ambient

Če želite spremeniti videz prostora, a nimate dovolj denarja, časa ali idej za izvedbo, je eden od najpreprostejših načinov osvežitve prostora zamenjava zaves na oknih. Ta nova podrobnost bo takoj osvežila sobo in poudarila vaš osebni stil. Več

Penthouse stanovanje v nevtralni barvni paleti

Sodobno penthouse stanovanje v Bukarešti je leta 2017 zasnoval Ralu Dofin. 200-kvadratnih metrov veliko penthouse stanovanje se nahaja v stanovanjskem kompleksu Cortina v parku Herastrau. Koncept projekta temelji na iskanju ravnovesja naravnih materialov z brezčasnim stilom nevtralnih barv ter poudarku na vizualno zanimivih točkah. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki