Ambient

Eklektični stil francoske podeželske hiše

Eklektični stil francoske podeželske hiše je ustvarilo podjetje Rencontre Un Archi. Na francoskem podeželju se nahaja rustikalna hiša, ki je nastala z združitvijo obstoječe hiše in gospodarskega poslopja. Za rustikalno hišo je značilen eklektični stil, saj se na vsakem koraku prepleta rustikalno z modernim, staro z novim, retro stil z industrijskim stilom.

Ambientdizajn 12/8/2015, 10:40 AM

Podobo nekdanjega skednja zakrivajo bele mavčne plošče, prostor pa je dobil nekaj novih oken, skozi katera prodira naravna svetloba. Dnevna soba je opremljena v retro stilu, le nekaj ohranjenih rešetk na oknih pa priča o preteklosti tega prostora.

Najzanimivejši prostor je jedilnica, ki je nastala iz nekdanje staje. Staja je bila zaradi ohranjanja toplote manjši prostor, hkrati pa se je nahajala poleg bivalnih prostorov. Za novourejeno jedilnico lahko rečemo, da je prostor intimen in prijeten, posredno preko dnevne sobe in velikih steklenih vrat prihaja v jedilnico naravna svetloba, vidno leseno ostrešje pa daje prostoru rustikalen šarm, ki se dobro ujema z zadržanimi sivo-zelenimi odtenki, ki so tako ljubi francoskemu stilu, a tudi skandinavskemu stilu.

Preberite tudi: Katere so top nevtralne barve? 

Središče hiše je veža z izvirnim lesenim stopniščem. Veža povezuje nekdanji stanovanjski del hiše z nekdanjim gospodarskim delom. Leseno stopnišče so obnovili, hodnik pa je dobil novo vzorčasto keramiko, katere sodoben videz se lepo dopolnjuje s temno rjavim stopniščem in ohranjenimi vrati kot tudi črno kuhinjo v modernem podeželskem stilu, kamor se keramika nadaljuje iz predsobe.

Navdih: Sodobna kuhinja v tradicionalnem stilu

V prvem nadstropju se nahaja otroško kraljestvo. Dva fanta uživata v pustolovščinah in razvijata svojo domišljijo. Bela kasetirana okna s črno kovano ograjo in stara pisalna miza so tipični francoski poudarki v sobi.

Na podstrešju se nahaja spalnica staršev. Spalnica je razgiban večnamenski prostor, ki je poleg postelje opremljen še z domačo pisarno, kavčem, naslanjačem in kaminom.

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki