Ambient

Elegantno funkcionalno stanovanje v Bratislavi

Sodobno stanovanje, ki se nahaja v Bratislavi (Slovaška), je prostorno, polno naravne svetlobe in elegantno funkcionalno, da si zasluži podroben pogled v notranjost.

Ambientdizajn 7/19/2015, 3:32 PM

Stanovanje je zasnovano za bivanje štiričlanske družine, vendar s svojo minimalistično ureditvijo ustreza tudi dinamičnemu življenju mladega para.

Glavni bivalni prostori – kuhinja, jedilnica in dnevna soba – so povezani v en in odprt, dvonadstropni prostor, ki so ga arhitekti iz podjetja RULES architects dopolnili z galerijo (medetažo) iz jeklene konstrukcije v industrijskem stilu, na kateri so knjižne police, ter toplino lesene obloge in drugih naravnih materialov. Kuhinja je opremljena z belimi omarami, ki skrivajo shrambo in vse kuhinjske potrebščine, pa tudi računalnik in stereo sistem.

Masivna lesena miza je središče dnevno-bivalnega prostora. Jedilna miza moderne oblike, obdana s šestimi stoli, je popolno utelešenje ideje celotne notranje opreme – je uravnotežena kombinacija naravnega šarma in sodobnih linij.

V prostoru je nekaj umetniških podrobnosti, ki takoj osvojijo opazovalčevo oko – barviti mozaik v kuhinji, steklena vrata ter knjižne police na medetaži.

Druge rešitve, narejene po meri, vključujejo prilagodljivo, vrtečo TV-bazo ter svetlobne rešitve v industrijskem stilu. Zasebne prostore stanovanja – dve spalnici in kopalnici – elegantno ločujejo od dnevnih prostorov drsna vrata.

Dnevna soba je opremljena z udobnim sivim kavčem, ki skupaj s preprogo ustvarja zelo prijetno gnezdo za družinsko sprostitev in druženje.

Foto: www.interiorzine.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki