Ambient

Elegantno stanovanje z razkošno notranjostjo

Elegantno stanovanje navdušuje z eleganco in s stilom ter razkošno notranjostjo. Avtor projekta Indre Sunklodiene je oblikovalec s stilom, ki je zelo blizu sodobnemu skandinavskemu stilu in načinu bivanja. Elegantno stanovanje navdušuje predvsem z ozračjem, ki ga je oblikovalec dosegel s kombinacijo modernega pohištva, razsvetljave in razkošnih materialov ter obnovljenim vintage dekorjem. Rezultat prenove je elegantna notranjost, ki ima občutek razkošne notranjosti in plemstva.

Ambientdizajn 11/21/2015, 12:38 PM

Elegantno stanovanje se nahaja v Vilni (Litva) v zgodovinski zgradbi in meri 75 kvadratnih metrov.

Stanovanje ima velik dnevno-bivalni prostor, v katerem je oblikovalec v enem prostoru uredil kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo. Čeprav je vse v prostoru od tal, instalacij, oken do štukatur obnovljeno, je oblikovalec dosledno upošteval izvirno arhitekturo in stilu zgradbe in prostorov prilagodil parket v vzorcu ribje kosti, moderne omare, ki se prilagajajo štukaturam, lahkotno pa je tudi njegovo povezovanje moderne notranje opreme s klasičnim pohištvom. 

Stopnišče se nahaja sredi zgradbe, zato so predsoba stanovanja, kopalnica in garderobna soba brez naravne svetlobe. Nasprotje tega je spalnica, vhod vanjo pa vodi iz dnevno-bivalnega prostora.

Bakreni in medeninasti izdelki so tako ekstravagantni kot tudi osnovni kosi, zato so v notranjem opremljanju nepogrešljivi, saj lepo dopolnijo les, steklo, sivo barvo, pastele, temne in svetle ambiente ter prostore, opremljene v skandinavskem, industrijskem ali minimalističnem stilu. Bakreni izdelki popestrijo še tako asketski prostor, lahko pa so tudi eleganten poudarek, ki prinese v ambient subtilno razkošje. Več v članku Nepogrešljivi baker v notranji opremi.

Klubske mizice so funkcionalen pohištveni element različnih oblik, barv, materialov in dimenzij, stilov ... Klubska mizica je poseben del dnevne sobe, saj je element, ki najbolje odraža našo osebnost. Preproga pa je tisti element, ki ustvari topel občutek in določi položaj dnevne sobe, zato je pomembno, da je preproga usklajena z ostalo opremo.

Marmornati kuhinjski otok ali obloga med pultom in visečimi omaricami da prostoru čist, eleganten videz. V zadnjih nekaj desetletjih je marmor v notranjem opremljanju padel v nemilost, potisnjen je bil na stranski tir. A marmor se je ponovno vrnil v svet moderne notranje opreme, ključno za ohranjanje svežega trenda pa so majhni odmerki.

Kuhinja je lahko videti zaključena tudi brez kuhinjske obloge in včasih je pralna barva tisto, kar najbolje zaključi dizajn. Toda hkrati obstajajo tudi številne druge možnosti, npr. marmor, keramika, nerjaveče jeklo, mozaiki, kamen, opeka, kaljeno steklo ter mnogo drugih materialov. Več v članku Kateri material izbrati za kuhinjsko steno.

Oblikovalec je uredil spalnico kot razkošno hotelsko sobo.

Kako hotelski dizajn vpliva na nas, da ne želimo zapustiti razkošne hotelske sobe? Kaj imajo razkošni hoteli, da si želimo, da bi hotelska soba postala naš stalen naslov? Več v članku Zakaj nas navdušujejo razkošne hotelske sobe?

Če bi oblikovalec s črnim marmorjem prekril tako stene kot tudi tla kopalnice, bi bila prostor prehladen in preobložen. Ker pa je izbral samo eno površino, je dal prostoru klasičen pridih, hkrati pa je marmor povezal z drugimi sodobnimi materiali - vzorčasto keramiko

Navdih:

YCL Studio je popolnoma prenovil 114 kvadratnih metrov veliko moderno stanovanje s klasičnimi značilnostmi, ki se nahaja v Strasbourgu v Franciji. V stanovanju se je prefinjena staromodna eleganca združila z modernimi oblikami. Oblikovanje funkcionalnega udobja in estetskega bivalnega okolja, ki ohranja izvirne elemente stanovanja, ter interpretacija klasike v sodobni luči je bilo pomembno tako lastnikom kot tudi arhitektom. Oglejte si moderno stanovanje, v katerem je nastala združitev starega in novega. Več v članku Združitev starega in novega v modernem stanovanju.

Saint Germain des Pres je zasebno stanovanje, ki se nahaja v Parizu. Pariško stanovanje je stilska in elegantna mešanica tradicionalnih elementov ter sodobnega interierja in notranje opreme. Naj vas navduši sodoben interier v klasičnem pariškem stanovanju. Več v članku Sodoben interier v klasičnem pariškem stanovanju.

Foto: www.interiorzine.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki