Ambient

Funkcionalno stanovanje z zgodovinskim šarmom

Kako spremeniti manjše stanovanje ali zaprt prostor v čudovit in edinstven dom, ki bo združeval sodobno tehnologijo, naravne materiale in kanček zgodovinskega šarma in romantike? Tale stanovanjski dragulj v Barceloni je ustvarilo podjetje Built Architecture in odgovarja na vprašanje na najboljši umetniški način. Veličasten dekor prenovljenega stanovanja ponuja sodobno vgradno pohištvo iz hrastovega lesa v kombinaciji z izvirnimi talnimi mozaiki iz 19. stoletja.

Ambientdizajn 1/23/2016, 6:03 PM

Prenovljeno stanovanje je živahen prostor s svežo in pomirjujočo paleto barv in materialov. Stanovanje ne ponuja le prikaza neverjetnega pohištva, narejene iz hrastovega lesa, ampak upošteva tudi vse elemente izvirnega stanovanja.

Zelo visok strop prispeva k občutenju prostora, katerega poudari višina pohištva, ki ne sega do stropa. Pisane mozaične ploščice čudovito dopolnjujejo novi dodatki hrastovega parketa, ki so nastali kot posledica drugačnega tlorisa stanovanja.

Hrastovi dodatki so videti kot naravna organska kombinacija v tej kreaciji španskega modernizma, ki preko novega pohištva prehaja v sodobno oblikovanje. Hrastovo pohištvo, ki je ročno izdelano, je na nek način funkcionalna skulptura, ki je postala osrednja kontaktna točka stanovanja, dopolnjuje pa ga eleganten umetniški dekor.

Izvirne štukature in dizajnerska svetilka, ki visi nad nenavadno mizo sredi dnevne sobe in je dopolnjena z barvitimi stoli Vitra – to je umetniški vtis prostora, ki ostane z vami, tudi ko ga zapustite.

Izviren tloris stanovanja v obliki črke V, premično vgradno pohištvo in skrita vrata dajejo vtis, da je stanovanje večje, kot je v resnici.

Stanovanje ima eno spalnico ...

... in 'sobo' za goste, ki je skrita v omari. 

Foto: www.interiorzine.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki