Ambient

Garaža v Amsterdamu je postala sodobno stanovanje

Okrožje vzhodnih otočkov v Amsterdamu na Nizozemskem je industrijsko območje, kjer se je nekoč nahajala pomorska industrija. Studio Appelo je preoblikoval nekdanjo garažo poleg suhih dokov v družinsko stanovanje v industrijskem stilu. Ohranitev kulturne dediščine v zgradbi je bila ključna za oblikovanje izvirne in zelo funkcionalne notranjosti. 115 kvadratnih metrov, razporejenih v obliki črke Y, omogoča odprt tloris in druženje.

Ambientdizajn 1/21/2016, 8:00 AM

Bivalni prostori so razdeljeni na tri dele: kuhinjo, dnevno-bivalni prostor s knjižno omaro in bivalne prostore otrok. Kuhinja in dnevni prostori se nahajajo na ulični strani hiše, medtem ko so spalnica in otroški prostori v zadnjem delu hiše.

Industrijski elementi dajejo značaj notranjosti. V kuhinji vso pozornost privablja 6-metrski kuhinjski niz svetlo modre barve s pultom iz marmorja. Betonska tla, pohištvo po meri ter okenski okvirji in vrata iz jekla dodajo edinstveno identiteto temu domu.

Navdih: Kam z jedilno mizo v velikem ali majhnem prostoru?, več o svetlo modrih kuhinjah in drugih kuhinjskih trendih najdete v članku Kuhinja: kuhinjski trendi za obdobje 2016–2017.

''Ne samo tloris posebne oblike, temveč tudi omejen proračun je imel pomembno vlogo v procesu načrtovanja," so povedali arhitekti. "Večina gradbenih elementov je bila zasnovana z najmanjšimi sredstvi, da je bilo dovolj sredstev za kuhinjo in novo fasado."

Navdih:

Tudi podjetje i29 Interior Architects je preobrazilo nekdanje garažne prostore, ki se nahajajo v Amsterdamu na Nizozemskem, v prostorno hišo, ki je naravno osvetljena z velikimi strešnimi okni. Več v članku Preobrazba garaže.

Foto: www.freshome.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki