Ambient

Hiša in njen kubus iz stekla za dnevno sobo

Podjetje Rado Iliev.Design je popolnoma prenovilo moderno hišo v Londonu (Velika Britanija). Arhitekti so posodobili in povečali obstoječo hišo in jo preobrazili, da ustreza sodobnim bivalnim potrebam. Prostore so odprli in povezali, razširili steklene površine in naredili vizualno povezavo med notranjostjo in zeleno okolico.

Ambientdizajn 11/13/2015, 4:03 PM

Nova zasnova je razdelila obstoječi tloris hiše na volumen na vzhodni strani in drugega na zahodu, stekleni vhod je povezal severno in južno stran vrta, nova ureditev pa je dodala tudi sončno dnevno sobo na vrhu obstoječe terase.

V obstoječih in novourejenih prostorih prevladujejo kontrastni materiali in transparentnost steklenih površin. Notranji prostori skoraj ne potrebujejo dekorativnih predmetov, saj steklene površine v dnevni sobi in jedilnici v zgornjem nadstropju odsevajo okoliška drevesa in zelenje.

Geometrija hiša je usklajena s smermi neba. Elementa vode in ognja sta uravnotežena. Severni in zahodni del hiše je element ognja, južni in vzhodni del pa je element vode.

Vas zanima, kako urediti izjemno dnevno sobo? Kateri elementi spremenijo povprečen prostor v izjemnega? Več v Elementi, ki naredijo dnevno sobo izjemno ter 21 spektakularnih dnevnih sob.

Marmor se je ponovno vrnil v svet moderne notranje opreme, ključno za ohranjanje svežega trenda pa so majhni odmerki oziroma količine v obliki poudarkov ali umetniških del, ki jih lahko zaobjamemo z enim pogledom. V tem primeru še kako velja, da je manj neskončno več. Več v članku Kako vključiti marmor v notranje opremljanje.

Navdih:

Sodobna prenova mestne hiše v Stuttgartu

Naravna svetloba na skandinavski način

Minimalistično stanovanje s strešno teraso

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki