Ambient

Hiša, ki je del narave in ob mraku skoraj izgine

V Švici, v kraju Medeglia se nahaja minimalistična hiša, vila Montebar. Hišo je leta 2015 zasnoval Jacopo Mascheroni iz podjetja JM architecture. Ustvaril je hišo, ki je del narave in ki ob mraku skoraj izgine.

Ambientdizajn 11/10/2015, 3:47 PM

Vila Montebar se nahaja na strmem pobočju, visoko nad dolino. Pročelje in streha minimalistično zasnovane hiše sta eno in ju v celoti prekrivajo vlaknocementne plošče, ki ustvarjajo vtis enovitega volumna, ki je umeščen visoko v pobočje.

Prav zaradi temnega zunanjega ovoja z naoknicami se hiša staplja z okolico in skoraj izgine. LED-osvetlitev pročelja je izjemno dramatičen in futurističen okras hiše, ki ustvari vtis lebdenja. Morda tudi vtis NLP-ja, saj se hiša nahaja na redko poseljenem pobočju.

Hiša je pravokotne oblike, stranska dela sta povlečena navzven, tej obliki pa sledi streha. Zadnji del hiše, kjer se nahaja vhod, in stranska dela z le nekaj francoskimi okni, so pretežno zaprti, sprednja stran hiše, ki gleda v dolino in naravo, pa je v celoti zastekljena.

Vse od vhodnih vrat je pogled usmerjen v razgled, naravo in naravno svetlobo. Notranjost hiše je popolno nasprotje zunanjosti - minimalistično urejena notranjost je svetla, lahkotna in obilno 'okrašena' zgolj z LED-razsvetljavo, belo notranjo opremo pa poživlja le nekaj črnih poudarkov. V notranjost hiše se zajeda pokrita terasa, obložena z lesom, moderno pohištvo zunanje jedilnice pa se dopolnjuje z jedilniško opremo v notranjosti. 

Vas navdušuje svetla notranjost in moderna notranja oprema? Ne spreglejte naslednjega projekta.

Tipičen bungalov iz leta 1976 je podjetje Juma architects prenovilo, predvsem pa preoblikovalo nefunkcionalen tloris zgradbe v sodobno enonadstropno hišo s svetlo notranjostjo in prijetnim počitniškim vzdušjem. Moderna hiša prav nič ne spominja na izvirni tloris. Več v članku Bungalov in njegova preobrazba v moderno hišo.

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Vrt, terasa, urejanje okolice