Ambient

Igrivo stanovanje v Parizu s posebnimi rešitvami

Želite sveže, modne in unikatne rešitve za majhen prostor? Oglejte si tale sladek pariški dragulj! Barvita lahkotnost in igrivost nista značilni le za arhitekte iz podjetja SABO Projecta, ampak postajata nekakšen trend za urbano francosko notranjo opremo in dekorativne rešitev v zadnjih nekaj letih.

Ambientdizajn 10/28/2015, 8:39 AM

Arhitekti so bili zadolženi za prenovo in osvežitev 72 kvadratnih metrov velikega stanovanja, ki se nahaja v središču Pariza v meščanski zgradbi iz 19. stoletja, v njem pa stanuje mlad modni oblikovalec – stil in edinstven čar so zato samoumevni.

Vsak detajl in pametna rešitev tega razmeroma majhnega prostora zaslužijo posebno pozornost in čas, da v njih uživamo.

V dnevno-bivalnem prostoru večnamenski zid služi kot umetniško stopnišče, zaslon, omara, skladišče za tkanine, naraven in umeten vir svetlobe ali drsna delitev. Poleg osrednje točke v dnevni sobi rustikalni čar in domačo toplino poudarjajo ohranjeni leseni tramovi na stropu in stenah, s soncem obsijana lesena talna obloga in rumeni poudarki, ki poživljajo belino prostora. Moderno pohištvo in pisani dekorativni elementi dokončajo notranjost.

Za samskega oblikovalca in življenje v Parizu je stanovanje skupaj s prijetnim spalnim delom, ki lahko postane tudi domača pisarna, sanjsko.

V kuhinji privabljajo poglede barvita tla, ki so sestavljena iz petindvajsetih trakov naravne gume v štirinajstih različnih barvah - edinstvena in osvežujoča rešitev za vsak ozek prostor, ki je opremljen z belim pohištvom.

Kuhinja ima še eno posebnost. Vertikalna zelena stena, ki ponuja sveže aromatične začimbe za kuhanje in življenje v notranjih prostorih, je očarljiva in praktična rešitev.

Foto: www.interiorzine.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki