Ambient

Interier, oblikovan kot haute couture obleka

Pristrešno stanovanje, ki se nahaja v Torinu v Italiji, je leta 2012 zasnovalo podjetje B+S Architetti. Arhitekti so oblikovali interier stanovanja kot haute couture obleko, ki je popolnoma prilagojena lastniku.

Ambientdizajn 1/19/2016, 6:39 PM

Arhitekti so prenesli v sodoben interier strankino osebnost in ljubezen do klasičnega ter štukatur. Prav zaradi ljubezni do klasičnega je najsodobnejša tehnologija zakrita, notranja ureditev stanovanja pa minimalistična.

Osrednji element stanovanja je osrednja stena s sivo lakiranimi klasičnimi vrati, ki teče skozi celoten dnevno-bivalni interier in skriva omare, knjižne police in notranja vrata.

Perspektiva, tehnologija ter optimizacija in kar največji izkoristek prostora so bili ključni elementi sodobne prenove stanovanja s klasičnimi elementi.

Prave odtenke sive in zelene barve boste lažje izbrali s pomočjo naslednjih člankov:

Katere so top nevtralne barve?, Trendi: Barve, ki jih morate preizkusiti v 2016

Navdih:

Še v enem stanovanju so zasnovali shranjevalno steno, katere značilnost so klasični elementi. Projekt notranje opreme modernega stanovanja Chen, ki ga je zasnoval studio Ganna Design, se je osredotočil na kombinacijo mehke elegance s klasičnimi elementi. Stanovanje se nahaja v Taipeiju na Tajvanu. Več v članku Moderno stanovanje s klasičnimi elementi.

Moderno stanovanje, ki ga je leta 2013 zasnoval arhitekturni biro UdA, se nahaja na trgu Piazza San Carlo v piemontski prestolnici Torino (Italija). Kaj imajo skupnega značilni italijanski trgi s filmskih platen, Fruttero-Lucentinijeve kriminalke in stanovanje arhitektov A. Marcanteja in A. Teste (UdA ARCHITECTS) s pogledom na trg Piazza San Carlo skozi polkrožno okno stavbe na ulici Via Roma sredi Torina? Množico namigov, ki se prepletajo kot v detektivki. To je stanovanje, ki je zaradi metafizičnega pogleda na oblikovanje bivalnega okolja izven običajnega konteksta. Več v članku Stanovanje, ki je izven običajnega konteksta.

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi