Ambient

Minimalistično stanovanje by Simona Garufi

Minimalistično stanovanje v Madridu je zasnovala in opremila oblikovalka Simona Garufi. Ureditev stanovanja je minimalistična in odprta, v notranji opremi pa se odmika od minimalizma. Preproge v oranžnih in marsala odtenkih so prijetna vizualna poživitev sive in bež tonalitete.

Ambientdizajn 11/26/2015, 2:28 PM

Minimalistično stanovanje, ki se nahaja v Španiji, je zračno in opremljeno samo z nekaj kosi notranje opreme, kar ima svoje prednosti: ni nereda, zelo malo je brisanja prahu in čiščenja, talna obloga je enostavna za vzdrževanje ... Minimalizem daje občutek prostornosti, urejenosti, hkrati pa posameznim elementom omogoča, da izstopajo.

Dom, v katerem se prepletajo kultura, barve in osebnost, je zelo eleganten. Pravzaprav si upamo trditi, da se v elegantno urejenem domu kršijo pravila, v katerem eklektična mešanica pohištva ustvari edinstven prostor. Več o minimalistični estetiki v članku Trendi, notranja oprema in eleganca ambienta.

Oranžna barva je manj intenzivna oz. agresivna kot rdeča barva ter bolj umirjena kot rumena barva, zato je dobra poživitev sive barve, ki je nevtralna, uravnotežena barva, hkrati pa elegantna in brezčasna. Marsala je prav tako elegantna in globoka barva, ki je idealna izbira za preproge ali druge tekstilne dodatke. 

V minimalistično urejeni kuhinji prevladujeta bela barva in les. Moderna postavitev sklopa visokih omar z napravami dopolnjuje polotok, ob katerem so postavljeni barski stoli. Kuhinja je vizualno večja, ker se brez ovir in notranjih vrat nadaljuje naprej na hodnik. Edina okrasitev moderne kuhinje je skrita razsvetljava, zdi pa se nam, da bi črna stena oz. obloga iz črnega kaljenega stekla za kuhinjskim umivalnikom omejila belino prostora in ustvarila eleganten kontrast. 

Vas zanima, koliko časa bodo bele kuhinje še prevladovale? Vse odgovore o kuhinjskih trendih najdete v članku Kuhinjski trendi za obdobje 2016–2017.

Na koncu hodnika (na desni strani) se nahajajo vrata, ki vodijo v otroško sobo. 

Sivorjav volumen, ki se dotika kuhinje, skriva dnevno kopalnico in garderobno sobo, ostali dve steni pa je oblikovalka spretno izkoristila za postavitev omar in osvetljene zidne niše. Le pogled od blizu razkriva, da se za minimalističnimi paneli skrivajo omare. Sivorjave omare se lepo dopolnjujejo z naravnim odtenkom lesene talne obloge, kelim preproga pa je dekorativni element, ki vse materiale poveže v sodoben ambient, v katerem je prisoten občutek topline.

Če so vam všeč kelim preproge in etno barve, ne spreglejte doma v etno barvah, ki ga je oblikovala Rina Lovko.

Ali veste, da lahko skandinavski stil združite z etno poudarki, del tega pa so tudi kelim preproge? 

Pri načrtovanju funkcionalnega shranjevalnega prostora v minimalističnem stilu naj vam bodo v pomoč in navdih naslednji članki:

Pomanjkanje shranjevalnega prostora vodi v nered

Kako urediti klet kot večnamenski bivalni prostor

Igrivo stanovanje v Parizu s posebnimi rešitvami

Majhno stanovanje z unikatnimi rešitvami po meri

Majhno stanovanje: funkcionalnost z drsnimi vrati

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki