Ambient

Mladostno: odprti in funkcionalni prostori

Odprte in funkcionalne bivalne prostore v tem modernem in mladostnem stanovanju je oblikovalo podjetje INT2 Architecture. Stanovanje se nahaja v Sankt Peterburgu v Rusiji.

Ambientdizajn 8/16/2015, 10:31 AM

Prenova 105 kvadratnih metrov velikega stanovanja se je osredotočila na priključitev balkona notranjim prostorom, ki je oblikovan kot škatla iz vezanega lesa. Preoblikovan bivši balkon je svetel prostor, ki je zraven kuhinje, zato je namenjen jedilnici.

Najpomembnejša značilnost ambienta je enostavnost oblikovanja in velika pozornost do detajlov.

Prenova pa je poskrbela tudi za prostor, primeren za delo. Z dvostransko knjižno polico so arhitekti ločili delovni prostor od dnevno-bivalnega prostora, odprti kuhinji pa je bila namenjena nekonvencionalna nova postavitev s shranjevalnim prostorom in kuhinjskim otokom. Značilnost kuhinjske stene je izpostavljena opeka, pobarvana belo, da odbija naravno svetlobo.

Grafični potiski preprog in blazin vnašajo teksture in podrobnosti v to sicer preprosto zasnovo. Majhne mizice v dnevni sobi je mogoče preprosto premikati, ko je več gostov na obisku, da se ustvari več prostora oziroma prostor za hrano in pijačo. Povezanost dnevne sobe in kuhinje naredi zabavo in postrežbo enostavno.

Garderobni prostor je udoben prostor, ki je podoben zasebnemu butiku.

Glede na svoje shranjevalne potrebe ustvarite unikatno garderobno sobo z zmagovalno kombinacijo polic, predalov in obešalnih drogov. Več nasvetov najdete v članku Razkošne garderobne ideje, ki so videti kot butik.

Ko razmišljate o novi garderobni omari, upoštevajte več dejavnikov. Najpomembnejše vprašanje je funkcionalnost in praktičnost garderobne omare. Več o prednostih in slabostih odprte garderobne omare

V majhnih stanovanjih je pralnica združena s kopalnico, vendar so v tem stanovanju arhitekti uspeli doseči skoraj nemogoče - pralnico so uredili v samostojnem prostoru.

V večini domov je pralnica eden najbolj zapostavljenih prostorov, čeprav preživimo kar precej prostega časa v pralnici oziroma ob perilu. Več nasvetov za ureditev urejene pralnice najdete v članku Sobota je dan za pralnico.

Spalnica je opremljena v mešanici skandinavske tradicije in moderne notranje opreme. Bele stene in nevtralna lesena tla delujejo kot ozadje pastelnim odtenkom koralne, svetlo modre in biserno sive barve, ki ustvarjajo vzdušje topline in udobja.

Na koncu članka Preprost in miren skandinavski dom najdete povezave do nekaterih člankov, ki so povezani s skandinavskim stilom in notranjo opremo.

Les kot material lahko resnično prispeva k podobi vsakega prostora in naredi velike spremembe, če govorimo o okrasitvi. Če boste prenavljali kopalnico, razmislite o uporabi lesa v kopalnici. Več o lesu v kopalnici

Namig za vzorčasto keramiko najdete v tem pariškem stanovanju, če pa vam je bolj všeč belo-črna kombinacija, kliknite na članek Sveža minimalistična Black & White hiša.

Da je stranišče funkcionalno, sta potrebna samo dva kopalniška elementa – WC-školjka in umivalnik, da pa je zanimivo, je potrebno mnogo več. Je vaše stranišče zanimivo ali dolgočasno?

Na portalu Ambientdizajn.si najdete številne edinstvene in dobro zasnovane domove in to izjemno stanovanje ni nobena izjema. Oglejte si tudi atrijsko hišo na Galjevici, ki ima ravno tako odprt in funkcionalen tloris.

Foto: www.onekindesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki