Ambient

Moderna družinska hiša za družabno življenje

Podjetje McKimm Residential Design je zasnovalo moderno hišo, ki se nahaja v Wolseleyju v Avstraliji. Moderna družinska hiša ima številne edinstvene lastnosti, zasnovana pa je tako, da zadovoljuje bivalne, družabne in shranjevalne potrebe mlade petčlanske družine.

Ambientdizajn 11/6/2015, 9:11 AM

Moderna družinska hiša lastnike in njihove obiskovalce pozdravlja z energičnim vzdušjem, ki ustreza družabnemu življenju. Moderna hiša, v kateri prevladujejo betonske površine, je velika, vendar povezana funkcionalna območja zagotavljajo, da družinski člani nikoli niso ločeni ali preveč narazen. Ob vhodnih vratih se nahaja glavna dnevna soba, katere modri dodatki in mandala dopolnjujejo pogled na modrino bazena.

Tako poklicni oblikovalci kot tudi ljubiteljski oblikovalci radi posežejo po različnih odtenkih modre barve, še posebej grško modri. Benjamin Moore je označil modro barvno družino za barvni trend v letu 2015. Razlog je več kot očiten, saj ti odtenki pričarajo spomin na čudovite počitnice, preživete ob morju. Ti modri odtenki imajo dodatne prednosti – odtenki so hladni, a hkrati pomirjujoči, v prostoru pa naredijo izjemen vtis. Več v članku Barvni odtenki, ki jih morate preizkusiti na steni.

Hodnik vodi do glavnih dnevno-bivalnih prostorov, kjer se v odprtem tlorisu nahaja kuhinja s kuhinjskim otokom, ob bazenu pa še zunanja kuhinja, sosednji odprt prostor pa je namenjen jedilnici in družinski dnevni sobi. 

Moderna jedilnica obuja čar kavarniškega vzdušja z vintage stoli.

Moderna kuhinja v črno-zlati barvni paleti je glamurozen prostor, ki navdušuje z bleščečimi površinami. Ob ogromnih steklenih površinah in izobilju naravne svetlobe zlat kuhinjski otok še bolj zažari.

Dodajanje malo glamurja kuhinji je lažje, kot si mislite. Kovinski poudarki iz medenine, srebra ali bakra so lahko tudi poceni, zagotovijo pa presenetljivo in edinstveno izjavo. Če želite iti še korak dlje, izberite zlato ali srebrno keramiko, mozaik iz jekla in kuhinjsko ozadje bo postalo bleščeča površina. Skoraj preveč glamurozno za kuhinjo. Več v članku Barvne ideje za kuhinjo: naj vaša kuhinja zasije.

Trije najstniki, starša in njihovi obiskovalci se lahko sproščeno zabavajo in družijo v večnamenskem družabnem prostoru, v katerem lahko igrajo družabne igre, pijejo vino, gledajo televizijo ...

Naj bo vaša klet majhen prostor ali pa zavzema celotno nadstropje v vašem domu, prostor vedno lahko učinkovito uporabite. Povečanje učinkovitosti pomeni, da 'iztisneš' iz prostora največ, kar lahko. To pomeni, da je v kletnih prostorih poleg pralnice, funkcionalnega shranjevalnega prostora, kurilnice in stranišča še večnamenski bivalni prostor, ki je kombinacija družinske dnevne sobe, igralnice in domače pisarne ... Več v članku Kako urediti klet kot večnamenski bivalni prostor.

V spalnici in otroških sobah prevladuje minimalizem, ki ima mnogo skupnih značilnosti s skandinavsko estetiko.

Moderna družinska hiša ima več kopalnic in stranišč. V sodobno opremljenih kopalnicah prevladuje keramika v videzu betona, katero so popestrili z marmorjem, lesom ter črnimi in zlatimi dodatki. V otroški kopalnici so s pomočjo keramike ustvarili bolj zabavno vzdušje, saj so geometrijski vzorci trendni.

Čeprav se leto 2016 hitro približuje, so oblikovalski trendi tega leta tako izraziti in številnih bogatih izrazov, da ne glede na to, koliko člankov o trendih bi še objavili, vedno bi lahko dodali še nekaj novega. Preverite, kateri trendi v notranjem opremljanju bodo v letu 2016 najbolj prisotni, nato pa kakšnega uresničite tudi v svojem domu, npr. kopalnici, kuhinji. Več v članku Trendi v notranjem opremljanju za leto 2016.

Zunanje površine moderne družinske hiše sestavljajo pokrita terasa, zunanja kuhinja in ogromen bazen.

Navdih:

Lastniki pogosto posvetijo večino svojega prostega časa (in denarja) urejanju notranjosti svojega doma, vendar sta vhod in dvorišče prav tako površini, ki nudita številne možnosti. Osvežitev okolice doma je koristno opravilo, saj pripomore k vrednosti celotne nepremičnine. Dodajanje vrednosti dvorišču vključuje več kot le odločitev za bujno zeleno trato. Ker je urejeno dvorišče bolj privlačno od navadne trave, spoznajte naslednje krajinske ideje za ureditev dvorišča. Več v članku Krajinske ideje za ureditev dvorišča.

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki