Ambient

Moderna hiša iz kamna, stekla in lesa na podeželju

Moderna hiša Tabasek se nahaja v kraju Palkovice na Češkem. Sodobna hiša, ki je mešanica gradbenih materialov - kamna, lesa in stekla -, preseneča sredi podeželskega okolja. Hiša, ki ponuja sodobno udobje na podeželju in pogled na hribovito okolico, je zasnovalo češko podjetje Qarta Architecture.

Ambientdizajn 11/16/2015, 9:21 AM

384 kvadratnih metrov velika moderna hiša je posledica napačnega začetka. Prva ideja je bila prenova stare hiše na parceli, ki so jo zgradili v 90. letih prejšnjega stoletja. Po dolgotrajnih prizadevanjih, da bi preobrazili staro hišo v nekaj sodobnega, so spoznali, da to ni prava pot. Lastniki so popolnoma spremenili načrte in se odločili za gradnjo nove hiše, ki bo imela na južni strani razgled na hribe. Največja prednost te rešitve je bila, da so lastniki bivali v stari hiši, medtem ko so gradili moderno hišo.

Kamen obdaja tako zunanjost kot tudi notranjost moderne hiše. Velike steklene površine povečajo razgled in omogočajo stik z zunanjostjo. Kamniti zidovi so usklajeni z lesenimi oblogami in tramovi. Če je arhitekturna vizija prava, ti trije materiali ustvarijo arhitekturne mojstrovine.

Ena od zahtev lastnikov je bila enonadstropna hiša, druga pa terasa in atrij, ki ne bosta samo sproščujoči območji, temveč povezava med notranjostjo in zunanjostjo doma.

Dnevno-bivalno območje sestavljajo kuhinja, jedilnica, dnevna soba in pokrita zunanja terasa, ki se nahajajo v odprtem tlorisu, odprtost pa poudarjajo velike steklene površine. Vsa notranja oprema je moderna in večinoma svetlih barv.

Poleg vhoda se nahajata otroški sobi s kopalnico. Vhod je zelo svetel prostor, saj ga dodatno osvetljuje tudi veliko strešno okno. V severnem delu hiše se nahajajo spalnica z garderobno sobo, kopalnica in študijski prostor.

Navdih:

Gorska hiša se nahaja na španskem podeželju. Hiša ima zunaj rustikalne značilnosti, v notranjosti pa je arhitekt Alfons Tost zasnoval radikalno sodobno podobo. Več v članku Gorska hiša, ki je spoj rustikalnega in modernega.

Foto: www.freshome.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki