Ambient

Moderna hiša z odprtim in sodobnim interierjem

Leta 2018 je podjetje Carney Logan Burke Architects zasnovalo to minimalistično enodružinsko hišo, ki se nahaja v Wyomingu v ZDA. Tiha in velika parcela sredi travnikov s 360-stopinjskim pogledom na pokrajino in gore se je izkazala za popolno lokacijo.

Ambientdizajn 15.5.2018, 9:10

Arhitekturni biro je bil glede na zanimanje lastnikov za minimalizem in željo po sodelovanju v procesu načrtovanja naravna izbira. 

Moderna hiša združuje minimalizem z vizualnimi poudarki. Zasnova hiše temelji na podeželski okolici ter dveh ločenih, vendar povezanih enotah v obliki skednja, ki ju povezuje pokrit garažni del. Nadstrešek je osrednja točka, ki ustvarja dinamično igro svetlobe pod njim.

Streha glavne konstrukcije je asimetrična. To daje interierju dinamiko, le-ta pa je odprt do slemena. Čeprav je hiša enotna, so zaščiteni zunanji prostori razširjeni na obeh straneh, kjer perforirana fasada doda teksturo in zagotavlja pokriti verandi zasebnost in zaščito pred dežjem. 

Zunanjost hiše je obložena z oksidiranim jeklom, notranjost pa je iz jekla, stekla in betona. 

Edini les, ki je uporabljen na stropu, je macesen; topel, lahkoten in z rustikalnimi značilnostmi. V osrednjem odprtem prostoru doma se nahaja glavni bivalni prostor, medtem ko spalnice ležijo na obeh straneh in se odpirajo na zaščiteno teraso.

Arhitekti so modernistični prostor opremili tako, da je postal topel, vabljiv in prijeten. Zaradi lastnikove ljubezni do narave, umetniških predmetov in barv so prostori vitalni in vizualno zanimivi. 

Dramatičnost je stalen dejavnik - v smislu prostora, njegove širine in razpona strehe, velikih vhodnih vrat, ki jih obdaja steklo, način, kako se interier odpira in povezuje z zunanjostjo, do vseh podrobnosti v interierju - to je idealen dom za dinamičen par, katerega otroci so se že odselili, upokojitvena leta pa šele prihajajo. 


Foto: Matthew Millman, www.homeadore.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Novo stanovanjsko naselje hiš in stanovanj v Oslu na Norveškem

Navdihujoče naselje enodružinskih hiš in sodobnih stanovanj bodo zgradili v Oslu na Norveškem, načrti in vizualizacije pa so delo arhitekturnega biroja Reiulf Ramstad Architects. Arhitekti so zasnovali novo stanovanjsko območje, ki združuje zgodovinske stavbe z novimi zgradbami na privlačen in inovativen način. Več

Majhno stanovanje je lahko tudi lepo

Pomirjujoč ambient hongkonškega majhnega stanovanja, v katerem biva mlad švicarski par, se sklicuje na razpoloženje in občutek švicarske brunarice, sodobno ureditev pa prepleta z azijskimi podrobnostmi in preprostostjo. Projekt, ki ga je zasnovala mlada arhitekturna ekipa Bean Büro, je vključil prenovo majhnega stanovanja v stavbi iz 19. stoletja v starem delu Hong Konga. Več

Rustikalna počitniška hiša z vzdušjem preprostega bivanja

Podjetje Hoedemaker Pfeiffer je ob jezeru Chelan v Washingtonu zasnovalo počitniško rustikalno hišo. Počitniški dom je bil zasnovan za sodobno, preprosto življenje, ki ga navdihuje taborjenje in bivanje na prostem. Več

Sodobna družinska hiša v peščenih in rjavih odtenkih

Hišo v Palangi v Litvi so prenovili v sodobno družinsko hišo po načrtih Ramunasa Manikasanda in Valdasa Kontrimasa. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi