Ambient

Moderna hiša z odprtim in sodobnim interierjem

Leta 2018 je podjetje Carney Logan Burke Architects zasnovalo to minimalistično enodružinsko hišo, ki se nahaja v Wyomingu v ZDA. Tiha in velika parcela sredi travnikov s 360-stopinjskim pogledom na pokrajino in gore se je izkazala za popolno lokacijo.

Ambientdizajn 5/15/2018, 9:10 AM

Arhitekturni biro je bil glede na zanimanje lastnikov za minimalizem in željo po sodelovanju v procesu načrtovanja naravna izbira. 

Moderna hiša združuje minimalizem z vizualnimi poudarki. Zasnova hiše temelji na podeželski okolici ter dveh ločenih, vendar povezanih enotah v obliki skednja, ki ju povezuje pokrit garažni del. Nadstrešek je osrednja točka, ki ustvarja dinamično igro svetlobe pod njim.

Streha glavne konstrukcije je asimetrična. To daje interierju dinamiko, le-ta pa je odprt do slemena. Čeprav je hiša enotna, so zaščiteni zunanji prostori razširjeni na obeh straneh, kjer perforirana fasada doda teksturo in zagotavlja pokriti verandi zasebnost in zaščito pred dežjem. 

Zunanjost hiše je obložena z oksidiranim jeklom, notranjost pa je iz jekla, stekla in betona. 

Edini les, ki je uporabljen na stropu, je macesen; topel, lahkoten in z rustikalnimi značilnostmi. V osrednjem odprtem prostoru doma se nahaja glavni bivalni prostor, medtem ko spalnice ležijo na obeh straneh in se odpirajo na zaščiteno teraso.

Arhitekti so modernistični prostor opremili tako, da je postal topel, vabljiv in prijeten. Zaradi lastnikove ljubezni do narave, umetniških predmetov in barv so prostori vitalni in vizualno zanimivi. 

Dramatičnost je stalen dejavnik - v smislu prostora, njegove širine in razpona strehe, velikih vhodnih vrat, ki jih obdaja steklo, način, kako se interier odpira in povezuje z zunanjostjo, do vseh podrobnosti v interierju - to je idealen dom za dinamičen par, katerega otroci so se že odselili, upokojitvena leta pa šele prihajajo. 


Foto: Matthew Millman, www.homeadore.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki