Ambient

Moderno: podobe Keitha Haringa in svetila Vibia

Navdihujoča enodružinska hiša se nahaja v Sofiji v Bolgariji. Ponavljajoče belo-črne stenske podobe Keitha Haringa in lahkotni pajčevinasti lestenci Vibia ustvarjajo dinamičen interier moderne hiše, ki je sodoben, a hkrati udobno eleganten.

Ambientdizajn 1/27/2016, 9:56 AM

Keith Haring (1958–1990) je bil umetnik, katerega delo se je v 80. letih prejšnjega stoletja odzivalo na urbano ulično kulturo. Grafiti, ki so prekrivali podzemno železnico, podhode, vlake in avtomobile, so ga navdihnili, da je začel z belo kredo risati na črn papir niz podob, ki so sčasoma postale njegov podpis: otrok, ki skače, pes, ki laja, ter človek, ki teče. Čeprav je leta 1982 Haring začel razstavljati v galerijah in muzejih po vsem svetu, je še naprej sodeloval v uličnih projektih.

Haringova kariera je bila kratka, njegove podobe pa so postale vsesplošno priznan vizualni jezik 20. stoletja. Kljub prerani smrti njegovo delo živi naprej, saj razvoj tehnologije omogoča nadaljnji razvoj njegove zapuščine. V ponudbi e-trgovine Whatisblik.com najdete na primer samolepilne podobe Keitha Haringa, s katerimi lahko okrasite svoj dom. 

Lastnike moderne hiše, ki se nahaja v Sofiji, in njihove obiskovalce pozdravijo podobe Keitha Haringa in lestenci Wireflow (Vibia) že na vhodnih vratih.

Od vhodnih vrat je pogled usmerjen proti dnevno-bivalnemu prostoru in zunanjemu prostoru s teraso in bazenom. 

Hiša ima zunanjo kuhinjo, ki je povezana tudi z notranjo, da je zunanje družabno življenje enostavnejše.

V pritličju hiše se nahaja večnamenski prostor, ki ga družina uporablja kot domačo pisarno, telovadnico, prostor za druženje ... Drsna vrata s podobami Keitha Haringa po potrebi nudijo zasebnost.

Da je stranišče funkcionalno, sta potrebna samo dva kopalniška elementa – WC-školjka in umivalnik, da pa je zanimivo, je potrebno mnogo več. Je vaše stranišče zanimivo ali dolgočasno?

Zgornje nadstropje je namenjeno spalnim prostorom in kopalnicam.

Navdih:

Izčiščeno, hladno in dolgočasno? Enostavno, elegantno in privlačno? Ne glede na to, kako gledate na minimalistično notranjo opremo, ta koncept je bolj široko sprejet, kot si mislite. V skladu s teorijo 'manj je več' moramo o minimalizmu ponovno razmisliti, saj to ni le bela/črna škatla ali hladen ultramoderen prostor, temveč koncept, ki se posveča tako funkcionalni zasnovi kot tudi poenostavljenemu načinu bivanja. Več v članku Minimalizem v notranjem opremljanju – manj je več.

Foto: www.homeadore.com, www.interiorzine.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki