Ambient

Moderno stanovanje: ko se urbano sreča z etničnim

Podjetje Dori Interior Design je zasnovalo prostorno in vabeče stanovanje v Tel Avivu. Moderno stanovanje Weisel se nahaja na Ben Gurion Boulevardu, ki je le 7 minut hoje oddaljen od lepih plaž. Stanovanje, veliko 110 kvadratnih metrov, ima 3 sobe in se nahaja v zgradbi iz leta 1957. Prenovljeno stanovanje s funkcionalnim tlorisom ima veliko zanimivih podrobnosti, v stilu pa so arhitekti združili urbano z etničnimi podrobnostmi ter sodobnimi potrebami.

Ambientdizajn 9/28/2015, 9:26 AM

Prvotno stanovanje je imelo polno majhnih niš in dolg, temen ter ozek hodnik ter ločene glavne bivalne prostore. Proces prenove je potekal tri mesece in pol. Glavni bivalni prostor je unikatno oblikovan in prostoren, velik balkon ima pogled na bulvar. Glavna spalnica, druga spalnica in domača pisarna imajo prav tako pogled na prometno ulico, vendar je v prostorih kljub temu zagotovljena zasebnost.

V stanovanju so odstranili skoraj vse nepotrebne in nenosilne stene, odstranili so vse zidne niše in nepotrebne hodnike in predprostore ter prenovili vse inštalacije in namestili klimatske naprave.

Lokacija v središču Tel Aviva in mašrabija, arabski element na sprednji strani stanovanja, sta bili izhodišči koncepta oblikovanja – ko urbano sreča etnično. Mašrabija je arhitekturni element, značilen za islamsko arhitekturo, ki se je razvil zaradi ustvarjanja razlike med znotraj in zunaj. Mašrabija omogoči vstop zraka in svetlobe, a hkrati nudi zasebnost in senco.

Mašrabija je bila skrita za starimi polkni, v nekaterih stanovanjih v zgradbi pa so jo celo zazidali. Arhitektom se je mašrabija zdela lep in pomemben element, ki ga je bilo treba poudariti. Arhitekti so zasnovali čudovito teraso, obdano z belo mašrabijo, sonce pa sije skozi in riše vzorce v dnevno-bivalnem prostoru.

Družabni del stanovanja obsega dnevno sobo, veliko teraso, kuhinjo in jedilnico v velikem in odprtem prostoru, ki je zelo funkcionalen, vabeč in svetel prostor pa omogoča različne možnosti sedenja in druženja.

Vas navdušuje vzorčasta keramika Azulej? V modernem podstrešnem stanovanju, ki je nastalo iz skladišča, so z isto keramiko prekrili stene v kopalnici. Kliknite na zgornjo povezavo, oglejte si kopalniški ambient in vaša odločitev bo lažja. Lahko pa okrasite z vzorčasto keramiko tako kuhinjo kot tudi kopalnico.

Sodobna vzorčasta keramika obuja tradicijo na nov, sodoben način, zaradi česar so vzorci primerni tudi za sodobne prostore. S sodobno vzorčasto keramiko lahko ustvarimo tako dekorativne kot tudi minimalistične prostore. Med množico vzorčastih ploščic smo izbrali najzanimivejšo keramiko. Več v Vodiču po sodobni vzorčasti keramiki.

Velika spalnica je opremljena z garderobno omaro, ki je kot vse drugo pohištvo v stanovanju izdelano po meri. V istem prostoru, le stopnico višje in osvetljena z naravno svetlobo se nahaja razkošna kopalnica, sredi katere izstopa edinstven element – tuš.

Foto: www.freshome.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi