Ambient

Noro barvita sodobna hiša v Gvatemali

Casa Chinkara, sodoben arhitekturni projekt, ki ga je zasnovalo podjetje Soliscolomer, je barvita in vabeča. Hiša se nahaja sredi bujnega gozda v bližini glavnega mesta Ciudad Guatemala v Gvatemali.

Ambientdizajn 15.5.2015, 8:47

Stavba sloni na skali in je eterični element, ki sledi obliki terena. Zgradba je oblikovana tako, da se svetloba prosto giba skozi strešno okroglo okno in prostore ter nadaljuje pot naprej v naravno pokrajino.

Impresivna galerija je vrhunec hiše, ki so si ga arhitekti zamislili kot intimen prostor za kontemplacijo.

Močna povezava notranjosti in zunanjosti je prisotna v celotni zgradbi: "Razen v galeriji se vsak prostor v hiši odpira navzven in povezuje bogastvo naravnega življenja z bivalnimi izkušnjami v hiši.''

Ogromna okna z rdečimi okvirji so vgrajena tako, da uokvirjajo lepoto zunanjosti iz notranjosti ... 

... vzorčasti tlak močnih barv pa povezuje več prostorov.

Foto: www.freshome.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Obnovljena kamnita hiša z modernim interierjem

Obnovo stoletne kamnite hiše je sprejela ekipa AR Studia Architects. Hiša Eira, ki se nahaja v mestu Vale de Cambra na Portugalskem, je bila popolnoma obnovljena, ne da bi pri tem ogrozili izvirne arhitekturne značilnosti. Sedaj je kamnita hiša živahen dom s pristnim občutkom, ki je vedno odprt za razširjeno družino in prijatelje. Več

Eleganten dom močnih in preprostih materialov

Eleganten sodoben dom, ki se nahaja v Melbournu v Avstraliji, je leta 2016 oblikovala Fiona Lynch. V domu najprej opazimo izčiščene linije ter nepričakovane barve. Več

Nova odprta kuhinja z jedilnico v podeželski hiši

Podeželsko hišo, ki se nahaja na otoku Shelter (New York, ZDA), je leta 2012 prenovilo podjetje Andre Tchelistcheff Architects. Prenova je pomembno vplivala na bivalno udobje, saj so najemniško stanovanje v prizidku povezali z interierjem hiše in v njem uredili moderno odprto kuhinjo z jedilnico. Rdeči jedilni stoli so zelo mamljivi, mar ne? Več

Minimalistično stanovanje AT v Frankfurtu

Tole minimalistično stanovanje, ki ga je leta 2017 oblikoval Mohamed Moussa, se nahaja v Frankfurtu v Nemčiji. Prostorno stanovanje, ki meri 135 kvadratnih metrov, je opremljeno z minimalistično opremo, hkrati pa zasebni prostori služijo tudi kot poslovni prostori. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki