Ambient

Pariško stanovanje z elegantno barvno paleto

Sodobno pariško stanovanje, ki se nahaja v središču Pariza, je opremil pariški oblikovalski studio Double G. Stanovanje ima 250 kvadratnih metrov bivalne površine, zanj pa so značilne živahne barve, odprtost in udobna notranja oprema. Zabavno, igrivo in radoživo je svetlo pariško stanovanje, ki ima pogled na mesto spodaj.

Ambientdizajn 12/29/2015, 10:00 AM

Dnevno sobo so arhitekti opremili z nevtralno barvno paleto, kateri so dodali nekaj pisanih poudarkov, kot so stranske klubske mizice, dekorativne blazine in namizne svetilke. Svetel parket, položen v vzorcu ribje kosti, prinaša toplino v prostor, medtem ko preproge dodajo globino, teksturo in domačnost. Notranja oprema v dnevni sobi je razporejena tako, da je udobno sedežno območje pred kaminom osrednja točka v ambientu. Rdeča, črna in svetlo siva so elegantna barvna paleta, ki skozi celoten dom ustvarja harmonijo in vizualno zanimivost.

Prefinjena, vendar igrivo zasnovana notranjost daje sodobnemu pariškemu stanovanju osebnost in občutek estetskega zadovoljstva. Ljubezen do rdeče in črne barve, ki se pojavlja v dnevno-bivalnih prostorih, daje poudarek in vizualno zanimivost, v nekaterih prostorih pa se tej elegantni barvni paleti pridružita tudi pastelno zelena in gorčično rumena.

Če vam je všeč francoski stil, šarm pariških stanovanj in iščete navdih, si oglejte še nekatera druga zanimiva pariška stanovanja, ki smo jih v preteklosti že predstavili:

Sodoben interier v klasičnem pariškem stanovanju

Črno barvo redko najdemo v pariških stanovanjih

Združitev starega in novega v modernem stanovanju

Kuhinja z izjemno tankim kuhinjskim otokom

V francoskih interierjih je vedno mogoče začutiti dotik klasičnega in eklekticizma. V članku Želite dom, ki bo eleganten in lahkoten? najdete nasvete iz francoskega notranjega opremljanja. Poglejte, kako lahko te nasvete prenesete v slovenske domove.

Dolga oblazinjena klop v jedilnici nudi veliko prostora za sedenje. Črni stoli so zanimiv vizualni kontrast rdeče klopi, klasično ogledalo na steni pa pripomore, da prostor deluje večji. Namesto visečih svetilk so arhitekti izbrali dve stenski svetilki z velikima senčnikoma. 

Drsna vrata, prebarvana z barvo za table, prekrivajo v kuhinji stenske enote, ki jih je treba skriti pred pogledi, hkrati pa je to udoben prostor za obešanje opomnikov, fotografij ali nakupovalnih seznamov. Majhen zajtrkovalni kotiček ni le udoben, ampak tudi prihrani prostor.

Vgrajeni regali v glavni spalnici omogočajo funkcionalen dizajn, ki je čist in sodoben in kot nalašč za ljubitelje knjig! Drsna vrata vodijo v kopalnico in prihranijo prostor.

Tudi v kopalnici se nadaljuje igra črno-belih geometrijskih vzorcev, rumene brisače pa dodajo živahno barvo!

Foto: www.onekindesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki