Ambient

Prenova dvosobnega stanovanja za mlado družino

Dvosobno stanovanje, ki se nahaja v Bostonu (Massachusetts, ZDA), je prenovilo podjetje Over, Under, da je primerno za mlado družino. Soočen z dvema spalnicama in večjo družino, je Chris Grimley, oblikovalec in ustanovitelj bostonskega arhitekturnega podjetja Over, Under, dal na preizkus svoje oblikovalske veščine in prenovil svoj dom. Rezultat je odprt, s svetlobo napolnjen prostor, prostori pa izkazujejo talent in veščine tako oblikovalca kot tudi njegove žene Kelly Smith.

Ambientdizajn 2.10.2015, 9:13

Par je kupil stanovanje v okviru programa dostopnejših stanovanj, v tistem času pa je ustanovil tudi arhitekturni in dizajnerski studio Over, Under ter podjetje Filzfelt, ki se ukvarja z oblikovanjem in distribucijo filca. Sprva sta načrtovala postopno prenovo stanovanja v več fazah.

Najprej sta naredila le nekatere odprtine v stenah, odstranila vse preproge in pobarvala tla z barvo za garažna tla. A rojstvo prvega otroka v letu 2012 je drastično pospešilo stvari. Ker je v tem času podjetje pridobilo pomembnega partnerja, je par lahko hitreje izvedel potrebno prenovo.

Obstoječi tloris je imel veliko nerodnih kotičkov in zaporedij, ki niso bili primerni kot shranjevalni prostor za družino. Zasnova je ustvarila nekaj navpičnih sten, ki delujejo kot okvir in imajo različne namene: omare v spalnici in dnevna soba, posteljni predal, ki meji na kopalnico, ter predsoba z omaro, ki prepreči pogled na kuhinjo že od vhodnih vrat.

Kuhinja je bila popolnoma prenovljena. Vgrajeno shrambo so odstranili in z novo shrambo, predelano iz omare v drugi spalnici, odprli kuhinjo do jedilnice. Obstoječi hladilnik so nadomestili s podpultnim aparatom, da so viseče omarice lahko po celotni dolžini kuhinje, s tem pa so pridobili več prostora za pripravo hrane.

Par je ohranil večino zaključnih materialov v nevtralnih barvah – vse večje pohištvo je belo, z občasnimi črnimi stenami ter elementi v jedilnici ter otroškim shranjevalnim prostorom. Te površine služijo kot nevtralno ozadje barviti rastoči zbirki pohištva in njihovih zanimanj.

Stanovanje krasi inštalacija, izdelana iz večbarvnih trikotnikov iz filca. Stena z drsnimi vrati ločuje ali povezuje otroško sobo in dnevno sobo.

Stanovanje pred prenovo

Stanovanje po prenovi

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh




Naključni članki