Ambient

Prenovljeni turistični apartma v alpskem stilu

Rustikalni apartma v alpskem stilu, ki se nahaja v San Cassianu v Italiji, je leta 2017 oblikovalo podjetje Vudafieri Saverino Partners. 5-zvezdnični penthouse apartma je velik 160 kvadratnih metrov.

Ambientdizajn 3/28/2018, 5:24 PM

Italijanski arhitekturni studio Vudafieri Saverino Partners je prenovil apartma v SPA Hotelu Rosa Alpina, znanem hotelu, ki je simbol italijanske gostoljubnosti. Nahaja se v osrčju Dolomitov in je eden vodilnih hotelov, ki se ponašajo z restavracijo s tremi Michelinovimi zvezdicami in nedavno prenovljenim SPA območjem. 

Najnovejša pridobitev je 5-zvezdnični penthouse apartma, velik 160 kvadratnih metrov, prenovitev pa je delo biroja Vudafieri Saverino.  

Apartma se nahaja v četrtem nadstropju in ima tri spalne suite, velik dnevni prostor s pomolnim oknom z razgledom na gore, kamin, bar in kuhinjski prostor. Svetel in odprt prostor zahvaljujoč izjemnemu pogledu na veličastne vrhove Dolomitov omogoča uživanje v okoliški pokrajini tudi v interierju. Ponos in veselje novega apartmaja je zasebna savna, ki gleda proti goram. Edinstveno doživetje, ki osveži telo in duha.

Arhitekta Tiziano Vudafieri in Claudio Saverino sta zasnovala interier, ki je interpretacija tradicije ter elegantna mešanica lokalne identitete, tradicionalnih materialov in sodobnih oblikovalskih elementov. Oblikovalski izdelki dajejo dotik barve in prefinjeno eleganco prostorom, v katerih prevladujejo les in tradicionalni materiali, ki se uporabljajo pri gradnji objektov v alpskem okolju. 

Arhitekta sta oblikovala tople in mehke prostore, ki nudijo gostom ustrezno udobje in sprostitev. Harmonija s pokrajino, pozornost do vseh detajlov in občutljivo ravnovesje med naravo in interierjem, ki daje občutek razkošja in elegance.

Sodelovanje arhitektov s hotelom se je začelo pred desetimi leti, ko so opremili deset apartmajev v novem hotelskem krilu, zgrajenem v celoti iz lesa. Apartmaji so oaze miru, v katerih ne manjka sodobnih podrobnosti. V prostorih prevladuje bela barva, ki je v nasprotju z macesnovim lesom, za dekor pa poskrbijo pomirjujoči, a hkrati intenzivni odtenki zelene barve.

V spalnicah novega apartmaja so uporabili sivo-zlato barvno paleto z bogatimi teksturami.


Foto: Alex Filz, www.homeadore.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki