Ambient

Prilagodljivost in udobje urbanega stanovanja

Lahkotna urbana stanovanja s svetlimi barvami in prostorno, odprto ureditvijo so danes zelo priljubljena pri oblikovalcih po vsem svetu. V prenatrpanih in včasih tudi precej umazanih mestnih središčih je življenje v pomirjujočem domu nujno zatočišče. Tako mnogi oblikovalci iščejo naravno svetlobo, plemenite materiale, svetle barve in preproste, elegantne oblike.

Ambientdizajn 2.7.2018, 9:21
 
Vse našteto velja za stanovanje v Dúbravki na Slovaškem, ki so ga opremili po načrtih biroja Lang Benedek Architects.

Osrednji dvovišinski prostor poudarjajo zavese bež odtenka, ki se ujemajo z navpično silhueto ograje na galeriji, progami pred oknom v drugem nadstropju in leseno oblogo v predverju ter ustvarijo močan globinski poudarek. 
 
V odprtem glavnem prostoru so oblikovalci uporabili nevtralne barve, po meri izdelane strukture in geometrijske oblike, ki ustvarjajo iluzorne, a še vedno zelo izrazite meje med prostori.

Moderna kuhinja izčiščenih linij s po meri izdelanimi monokromatskimi površinami ter temnimi režami je združena z dvema temnejšima centroma na obeh straneh bivalnega prostora. Podolgovata oblika kuhinje je zmehčana s črno kovinsko trendovsko svetilko, ki tvori enega od dveh temnejših poudarkov, mehka in vabljiva modularna sedežna pa s svojo globoko barvo tvori drug poudarek.  

Nad dinamičnim, prostornim in lahkotnim prostorom je prijetna knjižnica. Bralno območje zajema celotno galerijo v prvem nadstropju. Izčiščeni stilistični leseni elementi, vključno s policami, ki so narejene po naročilu, ustvarjajo mirno in lahkotno ozračje.

Po vsem domu se trendovske svetilke in instalacije ujemajo z modernističnimi oblikami nekaterih pohištvenih kosov in poudarijo svetlo in sodobno vzdušje tega urbanega stanovanja.
Foto: Studio Flusser, www.interiorzine.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Kamnita počitniška hiša na grški obali z izjemnim zunanjim prostorom

Ta majhna počitniška hiša z bazenom in pergolo se nahaja v Keramoti v Grčiji. V sušni in divji pokrajini, kjer se stikajo zrak, morje in kamenje, je že leta 1900 nastala kamnita hiša. Hišo je leta 2016 prenovilo podjetje Paly Architects. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki