Ambient

Prilagodljivost in udobje urbanega stanovanja

Lahkotna urbana stanovanja s svetlimi barvami in prostorno, odprto ureditvijo so danes zelo priljubljena pri oblikovalcih po vsem svetu. V prenatrpanih in včasih tudi precej umazanih mestnih središčih je življenje v pomirjujočem domu nujno zatočišče. Tako mnogi oblikovalci iščejo naravno svetlobo, plemenite materiale, svetle barve in preproste, elegantne oblike.

Ambientdizajn 7/2/2018, 9:21 AM
 
Vse našteto velja za stanovanje v Dúbravki na Slovaškem, ki so ga opremili po načrtih biroja Lang Benedek Architects.

Osrednji dvovišinski prostor poudarjajo zavese bež odtenka, ki se ujemajo z navpično silhueto ograje na galeriji, progami pred oknom v drugem nadstropju in leseno oblogo v predverju ter ustvarijo močan globinski poudarek. 
 
V odprtem glavnem prostoru so oblikovalci uporabili nevtralne barve, po meri izdelane strukture in geometrijske oblike, ki ustvarjajo iluzorne, a še vedno zelo izrazite meje med prostori.

Moderna kuhinja izčiščenih linij s po meri izdelanimi monokromatskimi površinami ter temnimi režami je združena z dvema temnejšima centroma na obeh straneh bivalnega prostora. Podolgovata oblika kuhinje je zmehčana s črno kovinsko trendovsko svetilko, ki tvori enega od dveh temnejših poudarkov, mehka in vabljiva modularna sedežna pa s svojo globoko barvo tvori drug poudarek.  

Nad dinamičnim, prostornim in lahkotnim prostorom je prijetna knjižnica. Bralno območje zajema celotno galerijo v prvem nadstropju. Izčiščeni stilistični leseni elementi, vključno s policami, ki so narejene po naročilu, ustvarjajo mirno in lahkotno ozračje.

Po vsem domu se trendovske svetilke in instalacije ujemajo z modernističnimi oblikami nekaterih pohištvenih kosov in poudarijo svetlo in sodobno vzdušje tega urbanega stanovanja.
Foto: Studio Flusser, www.interiorzine.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki