Ambient

Retro stil in otroška soba za štiri otroke

Leta 2010 je podjetje Ghislaine Viñas zasnovalo sodobno stanovanje, ki se nahaja v Tribeci v New Yorku (ZDA). To je bil neverjetno zabaven projekt za družino s štirimi otroki. Prvotno odprti loft je arhitektom uspelo preoblikovati, da je dovolj prostora za vse družinske člane, hkrati pa je ostal dovolj velik in odprt dnevni prostor za druženje in zabavo. Retro stil oziroma dizajn iz sredine prejšnjega stoletja prevladuje v vseh prostorih, posebne rešitve v otroški sobi pa navdušujejo.

Ambientdizajn 10/26/2015, 7:56 AM

Najstarejša hčerka je dobila svojo sobo s posteljo na galeriji, dekoracija in barvna ureditev sobe pa je temeljila na potisku zavese Marimekko.

Trije fantje si delijo sobo. Ker ima prostor izjemno visok strop, so arhitekti lahko zasnovali 3-nadstropni pograd. Prostor je nedvomno deški z naslikanim piratom na steni in barvno paleto v temno modri, beli in zeleni barvi. Vse pohištvo v otroških sobah je izdelano iz laminata, da bo kljubovalo obrabi.

Otroška kopalnica je zabaven prostor v svetlo zeleni in beli barvi. Več kot 90 let star umivalnik se je že nahajal v prostoru, zato so ga samo malce dodelali. Umivalnik je kot nalašč za dom z več otroki.

Osrednji bivalni prostor je opremljen z dizajnerskim pohištvom iz sredine prejšnjega stoletja. Belo pohištvo prekinja sedežna garnitura v fuksija barvi in igriva črtasta preproga. Kuhinjski pult je v celoti izdelan iz betona, otok pa je dovolj velik, da vsi štirje otroci lahko sedijo hkrati in naredijo domačo nalogo, pomalicajo ... Belo kuhinjo poživlja kaljeno steklo v fuksija barvi, medtem ko jedilnica nudi dovolj sedežev za velike zabave.

Soba za goste ima več funkcij. Lahko je delovni prostor, igralnica in skrivališče za otroke ali soba za goste z dvižno posteljo in s shranjevalnim prostorom. Shranjevalni prostor ima pomembno vlogo, kar je še posebej pomembno na hodniku, ki so ga arhitekti izkoristili za postavitev visokih omar.

Spalnica je pomirjujoč prostor v zelenih in nevtralnih odtenkih, z vintage stranskima mizicama in umetniškim delom iz rodne Avstralije. Glavna kopalnica je barvno nadaljevanje glavne spalnice.

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki