Ambient

Sodobna kmetija s sodobno in tradicionalno opremo

V Elthamu (Victoria, Avstralija) je podjetje Patrick Meneguzzi Interiors zasnovalo sodobno kmetijo. Arhitekti so notranjost kmetije opremili tako s tradicionalnim pohištvom kot tudi sodobno notranjo opremo, kar daje kmetiji poseben čar.

Ambientdizajn 7/26/2015, 1:26 PM

Lastniki sodobne kmetije se spogledujejo tako s sodobnim kot tudi tradicionalnim kmetijstvom, zato so želeli, da bi tudi notranjost odražala tako sodobno kot tudi tradicionalno vzdušje.

Podjetje Patrick Meneguzzi Interiors je v dnevni sobi dve steni popolnoma zasteklilo in povezalo z vrtom, kar omogoča prostran pogled na okolico z domačega kavča, zunaj pa uredilo dve terasi, ki ju lastniki uporabljajo glede na vreme oziroma položaj sonca.

Dnevna soba je pravzaprav minimalistično opremljen prostor z dvema kavčema in večnamenskim regalom, ki pa ga steklene površine, vidno leseno ostrešje in tople rumeno-rjave barve spremenijo v udoben in topel prostor, ki je prijeten za bivanje v vseh letnih časi. 

Spalnica je povezana z vrtom. Stekleni napušči omogočajo prehajanje svetlobe v notranjost ter uporabo zunanjega prostora preko celega leta.

Kopalnica staršev je eklektičen ambient, namenjen sprostitvi in odmiku od kmetijskih površin in kmečkega dela. V kopalnici prevladuje elegantno vzdušje, a hkrati domačno, saj so arhitekti tudi v opremo tega prostora vključili les. Več vrst kamnite obloge preprečuje, da bi bila velika kopalnica enolična in monotona. Osrednja točka kopalnice sta neobaročni ogledali in tradicionalne stenske svetilke, ki s svojo toplo svetlobo lepo dopolnijo leseno oblogo.

Naj vam bodo v pomoč pri urejanju lastne kopalnice naslednji trije članki:

- Keramika Creta: Vintage značaj s sodobnim dotikom

- Popoln vodič za prenovo kopalnice

- Kako ustvariti eklektičen prostor

Še ena spalnica s kopalnico

Na portalu Ambientdizajn.si smo predstavili še nekaj fensi kmetij, ki v notranjosti niso prav nič kmečke, ampak se odkrito spogledujejo s sodobnim:

- Življenje na sodobni kmetiji

- Hiša, ki se staplja z osupljivo okolico

- Fensi podeželsko življenje

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki