Ambient

Sodobna minimalistična hiša na prometni ulici

V Houstonu v Teksasu (ZDA) se na prometni ulici nahaja enodružinska sodobna minimalistična hiša, ki jo je leta 2014 zasnovalo podjetje Intexure Architects. Sodobna hiša je določila nove standarde za urbani dom, ki odraža oblikovalske inovacije, kakovost, pristnost in trajnost. Minimalističen stil brez vidnega nereda je narekoval notranjo podobo družinske sodobne hiše.

Ambientdizajn 12/21/2015, 8:22 AM

Lastnika, oba arhitekta, sta zasnovala dom za svojo družino z majhnimi otroki, hiša pa se nahaja na prometni ulici in v bližini arhitekturnega studia ter soseske, ki sta jo zasnovala.

Vsi prostori sodobne minimalistične hiše so oblikovani tako, da kljubujejo vsem zahtevam vsakodnevnega družinskega življenja, hkrati pa ujamejo trenutke pomiritve in narave, ki prodira v notranjost. Ker prometna ulica kar s treh strani obdaja hišo, so večje steklene površine na zadnji strani hiše. Na ulični strani so postavljena samo manjša okna, ki zagotavljajo družini zasebnost.

Minimalističen stil brez vidnega nereda je narekoval notranjo podobo družinske sodobne hiše. Notranja oprema in materiali so bili skrbno izbrani, kar pripomore k enovitosti sodobnega doma.

Obstaja veliko razlogov, zakaj je minimalističen dom srečen domov. Verjetno boste presenečeni nad rezultati raziskav, ki so pokazale, da lahko dom drastično vpliva na razpoloženje in lahko povzroči celo bolezni. Stres je še toliko večji, če oba partnerja delata, ob prihodu domov pa vas pričakajo vsa gospodinjska opravila in nered. Ali ste zaradi doma depresivni? Depresija ni mačji kašelj! Dom naj bi bil naše svetišče, kraj za pobeg in počitek. Oglejmo si nekaj načinov, kako dom spremeniti iz depresivnega prostora v sproščujoče zavetje. Prvi korak je ureditev minimalistične notranjosti, saj je minimalizem dobrodošel slog iz več razlogov. Več v članku Zakaj je minimalistični slog dober za vas.

Moderna kuhinja s kuhinjskim otokom v pastelno turkiznem odtenku je kombinirana z nevtralnimi barvami lesenih tekstur, poživljajo pa jo kovinski barski stolčki gorčično rumene barve. 

Navdih: Kuhinja: kuhinjski trendi za obdobje 2016–2017 

Minimalistično urejena kopalnica nevtralnih odtenkov, v kateri prevladujejo različni odtenki sive barve, je združena s spalnico. Pomirjujoč razgled na zelenje pred velikim kopalniškim oknom ne daje vtisa, da se hiša nahaja na zelo prometni ulici, odsev zelenja pa okrepi steklena keramika. 

Stol Bouchon v obliki plutovinastega zamaška ni primeren samo za vinsko klet, ampak tudi sodobne minimalistične prostore in ljubitelje vin. Če pa imate vinsko klet ali poslovni prostor, ki je povezan s prodajo vin, bo barski stol še kako šik dodatek.

Sodobna minimalistična hiša ima še tri kopalnice.

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki