Ambient

Sodobna minimalistična prenova stare kamnite hiše

Hocker Farm je čudovita kamnita hiša, ki se nahaja v Longnoru v Buxtonu (Velika Britanija), prenovilo pa jo je podjetje Donald Architecture. Ker se kamnita hiša nahaja na območju nacionalnega parka, je bilo treba hišo prenoviti v skladu z vsemi lokalnimi pravili, le-ta pa so narekovala tudi zunanji videz sodobnega prizidka.

Ambientdizajn 17.9.2015, 9:19

V manjšem sodobnem prizidku k obstoječemu objektu so uredili dve sobi. Omejeni z velikostjo nekdanje garaže, je bil izziv ustvariti dodatno bivalno površino v relativno majhnem prostoru.

V mansardnem prostoru je nastala sodobna spalnica, ki v odprtem tlorisu in brez vrat prehaja v garderobno sobo in kopalnico.

Ker novo streho prekrivajo številna strešna okna, ki se v slemenu stikajo, naravna svetloba zadošča tudi za osvetlitev vhoda s stopniščem.

Notranji prostori so zasnovani tako, da sta naravna svetloba, ki prodira skozi sodobna okna, ter izčiščen sodoben dizajn nasprotje 'udobnih' in temačnih rustikalnih prostorov izvirne kamnite koče.

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

MDF Italia: interpretacija prostora in časa

Potovanja, poti, brezčasna mesta. Spreminjanje prostorov in kultur. Različni načini življenja. Oprijemljive in vsakodnevne spremembe, ki vključujejo vse bolj svetovljanske kupce ... Več

Sodobna hiša, zasnovana z mislijo na razgled

Podjetje Cymon Allfrey Architects je zasnovalo sodobno hišo z obsežnim razgledom, le-ta pa se nahaja v Christchurchu na Novi Zelandiji. Moderna hiša se terasasto razprostira po hribu, kar omogoča večini notranjih prostorov neposreden izhod na vrt. Več

Skandinavski dom v Aziji za mlado družino

Moderno stanovanje, ki se nahaja na Tajvanu, je leta 2017 zasnovalo podjetje HOZO Interior Design. Ste tudi vi opazili, kako skandinavski stil in vzdušje skandinavskih domov intenzivno prodira v Azijo in moderno urejena stanovanja? Več

Stanovanje: majhen interier poveča pameten dizajn

Sodobno stanovanje s klasičnimi mestnimi značilnostmi je nastalo po intervenciji don’t DIY Studia. Ohranili so prvotno ureditev in pretok prostorov, ki doda modernistični pridih, uredili pa so novo osvetlitev prostorov, ki daje celotnemu interierju vzdušje svežine in lahkotnosti. Drsni paneli ter bela vrata, ki se spajajo s stenami, velika okna z belim ogrodjem, po meri izdelano pohištvo in oblazinjeno pohištvo določajo čar in edinstven značaj tega stanovanja. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki