Ambient

Spin bar: interier, kjer je prijetno popiti kavo

Na vogalu novozgrajenega nakupovalnega kompleksa na Kozini je odprl svoja vrata Spin bar. Glavno vodilo zasnove notranje opreme Spin bara je bilo oblikovanje prijetnega ambienta za pitje kave po ali pred nakupi. Interier bara je delo znane primorske arhitektke Sanje Premrn.

Ambientdizajn 4/20/2017, 10:01 PM
Arhitektka Sanja Premrn je predstavila interier bara Spin:

''Vse pohištvo v baru, ki meri 85 kvadratnih metrov, je izdelano iz svetle brezove vezane plošče, ki ima skoraj svilnat lesk. Površine, ki niso oblečene v les, smo obložili s keramiko v vzorcu ribje kosti, da bi prostoru vdahnili nekaj žlahnosti. Visok strop smo navidezno znižali s kasetami in prostor nad njim skupaj z vsemi inštalacijami pobarvali v črno. Raster stropa se nadaljuje po zadnji steni točilnega pulta, kjer so nameščene police. Prav tako se police s stropa spustijo nad sprednji del točilnega pulta in ga še bolj poudarijo.


 
Večje korito z rožami loči vhod v toaletne prostore od udobnega dela s štirimi počivalniki Malmö by Pedrali in nizko klubsko mizico. Vrata v toaleto so skrita v leseni steni, zadaj za zeleno kuliso. Preproga v tem delu ublaži zvoke in definira počivalni kotiček, hkrati pa poskrbi za večji občutek intime.
 
Vezana plošča je bila izbrana zaradi videza, prav tako pa tudi zaradi mehanskih lastnosti, saj smo želeli čim tanjše elemente, ker ti ustvarijo lahkotnejši interier.
 
Desno od točilnega pulta, pri oknu, je visoka miza z barskimi stoli Babila 2706 by Pedrali, katerih sedalo je prav tako iz vezane plošče. Miza se neprekinjeno nadaljuje v nizko klop.


 
Keramični vzorec ribje kosti, ki poživlja stene in tla minimalističnega interierja, se neprekinjeno nadaljuje v toaleti, kjer skupaj z zlato armaturo ustvari elegantno ozračje.
 ''​Navdih:

Muzejske kavarne v Sloveniji: ''Bil je že čas!''

POTAFIORI flowers, bistro in cvetličarna

Kavarna v Pragi: minimalizem je lahko igriv

Knjigarna, ki spodbuja raziskovanje in druženje

Bar Shugaa: pastelne barve in kristali iz bakra

Verjamete, da je to interier indijske restavracije


Foto: Miha Bratina, www.sanjapremrn.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki