Ambient

Stanovanje, ki je polno oblikovalskih idej

Svoya Studio je zasnoval ustvarjalno stanovanje v Ukrajini za slikarja in njegovo družino. Za umetniško gospodinjstvo, projekt "Shhh...", so zasnovali edinstveno notranjost, ki ustreza edinstvenemu poimenovanju. Zapleteni vzorci, zanimive teksture in barviti poudarki tečejo skozi celoten prostor.

Ambientdizajn 9/24/2016, 3:21 PM
V stanovanje vstopite skozi limonasto rumena vrata, od tam pa vas črno-bele heksagonalne ploščice vodijo v bivalni prostor odprtega koncepta. Barvna zasnova vhodnega prostora je vključila tudi stranišče.

Večnamenski dnevno-bivalni prostor je zasnovan okoli modrega kavča. Preveč barv in vzorcev bi utesnilo odprt prostor, ob tem pa ne bi bili pozorni na zanimive podrobnosti. Oblikovalska ekipa je ustvarila osrednjo točko prostora z dekorativno opeko v vzorcu ribje kosti, ki hitro pritegne poglede. Le nad postavitvijo štedilnika tik za sedežno garnituro nismo navdušeni.Leseni tram na stropu ustvarja subtilno ločitev med dnevnim območjem in jedilnico.

Svoya Studio je nadaljeval s kreativnimi stenami tudi v dveh spalnicah in kopalnici. Glavna spalnica je ločena od preostalega stanovanja s steklenimi vrati, prostor pa je z notranje strani opremljen z lesenimi polkni. 

V otroški sobi eno steno zapolnjuje sestav omar, ki je hkrati tudi tabla, ki spodbuja otroško ustvarjalnost, in bralni kotiček. Oblikovalci so se mojstrsko poigrali tudi z različnimi stili, ki ustvarjajo moderno-romantično otroško sobo. Navdih:

Raziskovanje notranjega oblikovanja prostora kot umetniškega izraza ali sodobne inštalacije nas pogosto pripelje do ukrajinskega podjetja, Svoya studia, ki deluje kot arhitekturni biro in trgovina oz. workshop. Svetlobne rešitve, ki delujejo kot osvetlitev in dekoracija sten, viseča mreža, lesene skodle kot opomnik preteklosti ... - vse to najdemo v tem sodobnem stanovanju z razkošno notranjostjo, vendar ne nujno razkošjem s čudovitim učinkom. Več v članku Viseča mreža in lesene skodle v stanovanju.

Foto: Alexander Angelovski, www.freshome.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki