Ambient

Svetlo modra barva in skandinavski stil

Dvonadstropno stanovanje, opremljeno v skandinavskem stilu, se nahaja v Stockholmu na Švedskem v starejši zgradbi, prenovilo in opremilo pa ga je podjetje Scandinavian Homes. Glavna usmeritev prenove je bil skandinavski minimalizem, ki je kombinacija izvirnih in sodobnih značilnosti, les, bela notranja oprema v tradicionalnem in modernem stilu ter svetlo modri poudarki pa dajejo temu domu svežino. Svetlo modra barva, skandinavski stil in klasika so dobra kombinacija!

Ambientdizajn 12/5/2015, 5:43 PM

Že dober dan po Pantonovi razglasitvi barve leta 2016 - inštitut je prvič predstavil dva odtenka, in sicer svetlo modro in rožnato - vam že lahko predstavimo stanovanje, v katerem svetlo modra barva zaseda zelo vidno mesto.

Podobo dvonadstropnega skandinavskega stanovanja določa izvirna arhitektura meščanskega stanovanja z značilno visokimi okni, visokimi stropovi ter stenskimi štukaturami in zidnimi letvami. V skandinavskem stanovanju so ohranili tudi izvirni parket medeno zlatega odtenka, ki je narekoval izbiro ostale notranje opreme. V svetli dnevni sobi se odtenek parketa čudovito ujema z lesenimi pohodnimi ploskvami na belem kovinskem stopnišču ter končnim elementom minimalistične sedežne garniture v naravnem usnju konjak barve.

Jedilnica je veličastna zaradi svoje velikosti in višine, elegantna zaradi sveže svetlo modre barve ter preprosta zaradi minimalistične notranje opreme. Notranja oprema se je osredotočila samo na jedilno mizo in stole. Luknjasto satovje, ki zakriva radiator, je igriv tradicionalni element, črno-bele grafike in posterji pa dajejo ambientu moderen pridih.

Kuhinja je urejena v dveh nizih, povezana je z jedilnico, ima pa tudi majhen balkon. Značilnost sodobno urejene kuhinje je tradicionalna estetika, ki je blizu tako meščanskemu stanovanju kot tudi skandinavskemu stilu, črni granitni pulti pa se navezujejo na ohranjen črno-beli vzorec v predsobi. 

Nasproti kuhinje je vhod v stanovanje. Po vstopu v kuhinjo obiskovalec najprej zagleda belo-črno keramiko na tleh, pogled skozi francosko okno v kuhinji ter zavito stopnišče v dnevni sobi, ki se vije v drugo nadstropje.

Tudi prostori v drugem nadstropju so bogato osvetljeni z naravno svetlobo. Na vrhu stopnišča se nahaja domač delovni kotiček, v nadaljevanju pa so razporejene še kopalnica, spalnica staršev in otroška soba.

V skandinavskem stilu urejena otroška sobica je opremljena z vgradnimi omarami in otroško posteljico, drugo pohištvo in okraske pa bodo dodajali postopoma. Ponavljajo se elementi, ki so enotni za celotno stanovanje, pomembno vlogo pa imata tudi v tem prostoru naravna svetloba in parket.

Tale spalnica bi se lahko nahajala tudi nekje v Franciji, v Parizu ali Provansi, saj tapete s starinskim motivom v modri barvi vnašajo popolnoma drugačno vzdušje.

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki