Ambient

Vsak prostor potrebuje osrednjo točko

Podjetje Moosehead Contracting je zasnovalo sodobno enodružinsko domovanje, ki se nahaja v Whistlerju v Kanadi. Na tem stanovanju se lahko naučite, da vsak prostor potrebuje osrednjo točko oziroma okrasni predmet.

Ambientdizajn 7/17/2015, 1:50 PM

Stanovanje, ki vam ga predstavljamo, je opremljeno s kakovostnim pohištvom, tudi razporeditev notranje opreme je funkcionalna, a vendar v stanovanju pogrešamo več življenja. Vsa oprema je namreč v nevtralnih odtenkih. Našo pozornost so pritegnile edino barvite losove glave nad kavčem, ki v dnevno sobo vnašajo nekaj energije in barve.

Najprej si oglejte fotografije stanovanja, na koncu članka pa najdete naše predloge poživitve stanovanja.

Predlogi za poživitev dnevne sobe in kuhinjskega otoka

1. Lesene stole pri kuhinjskem otoku bi zamenjali z živorumenimi barskimi stoli Ribbon (Cappellini, cena 405,00 € v spletni trgovini Ambientedirect.com).

2. V dnevni sobi bi kovinsko podnožje stranske mizice, ki je sedaj oranžne barve, prebarvali v rumeno barvo, ostalima dvema mizicama pa bi podnožje prepleskali v modro barvo.

3. Svetilki zraven svetlega naslanjača bi zamenjali siv senčnik z modrim.

Predlogi za poživitev jedilnice

V jedilnici bi prepleskali podnožje mize in noge stolov v belo barvo. Obesili bi enobarvne modre zavese in nad jedilno mizo visečo svetilko FL/Y v modri barvi (Kartell, cena 201,00 € v spletni trgovini Ambientedirect.com).

Spalnica

Steno levo od garderobne omare bi prepleskali v zamolklo rdečo ali grafitno sivo barvo, da bi bil kontrast med sliko in belo steno manj agresiven, posteljo pa bi preoblekli v ustreznejšo posteljnino, ki bi barvno dopolnjevala umetniško delo.

Še dva namiga:

Če vam je všeč nevtralna oprema z barvitimi dodatki, preverite članek o španskem stanovanju Občutek ravnovesja - bela, siva, barviti dodatki. Dvonadstropno stanovanje visokih stropov, v katerem biva mlada oglaševalka, je opremljeno z notranjo opremo svetlih barv in z raznobarvnimi detajli, dizajn pa se preliva iz prostora v prostor.

Tako kot modo poganjajo trendi, se tudi priljubljenost vzorcev v notranjem opremljanju ponavlja v ciklih. V zadnjih nekaj letih so prevladovali gladki materiali, monokromatski odtenki in čiste linije, zato so bili vzorci v manjši nemilosti. Vzorci so se najprej začeli vračati s tapetami, sedaj pa se vračajo tudi s pomočjo tekstilnih dodatkov. Če potrebujete osvežitveni tečaj izbiranja vzorcev, preberite članek Zakaj vsak prostor potrebuje nekaj vzorcev.

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki