Ideje za dom, nasveti, trendi

Baročna postelja z Bolhe ...

Baročna postelja iz druge roke je blagovne znamke Stilles in je odlično ohranjena, vendar spalnica ni privlačna, še manj glamurozna.

D. Cigale 6/5/2014, 7:19 AM

Nasveti

Na Bolhi uporabnik v oglasu številka 1293504946 za 350,00 € prodaja zakonsko posteljo Stilles in pripadajoči nočni omarici. Pohištvo je malo uporabljeno in odlično ohranjeno.

Ali lahko spalnico z nekaj sodobnimi dodatki popeljemo v leto 2014 in ji vlijemo nekaj glamuroznosti?

Najprej izberimo čudovito zlatopeščeno tapeto za vzglavje postelje. Čarobna kolekcija tapet Yasmin (Eijffinger) nas popelje na pravljično popotovanje po zgodbah iz Tisoč in ene noči. 

Močni ornamentalni vzorci spremenijo prostor z nežnim, skoraj filigranskim dizajnom v neštetih svetlečih se odtenkih. Geometrijski vzorci, mozaične ploščice, orientalne pisave in kot s kano narisani motivi se harmonično prepletajo z vrsto tako močnih kot tudi nežnih barvnih odtenkov. Pravljično popotovanje se nikoli ne konča: od jutranjih odtenkov v nežno biserni, srebni, zlati in rdeči barvi, preko poldnevnih višav, obsijanih z jantarno, turkizno in nebeško modro barvo, do nočnih nižin v temno modri, rjavi in črni barvi. Svetleči biseri na svileni podlagi, mehak žamet v soju svetilk, bleščeče zvezde na temnem nebu in bogate barve sončnega vzhoda, vse to se prepleta v novi Eijffingerjevi kolekciji tapet Yasmin. Kolekcijo prodaja Interstille.

S čim bi okrasili nočni omarici?

Bourgie svetilka je prava ikona modernega dizajna ter naša prva izbira. Njena oblika spominja na klasično baročno svetilko, senčnik krasi obdelava, ki ustvarja plise učinek. Preoblečena v plastiko je postala sodobna in moderna namizna svetilka, ki lahko krasi moderno in klasično opremljen dom. Kot novost letošnjega leta je sedaj na voljo še v novi metalizirani bakreni obdelavi. To je čudovita dekorativna svetilka, ki oblikuje prijetno atmosfero. Cena: 363,72 €, prodaja Decor&design.si.



Cindy, igriva namizna svetilka, izdelana v slogu sedemdesetih let, je naša druga izbira. Mala svetilka lahko stoji na nočni omarici, otroški sobi ali v dnevnem prostoru. K baročni postelji najlepše sodi bakrena ali srebrna svetilka. Cena: 184,22 €, prodaja Decor&design. 



Tudi svetilka LJUSÅS YSBY (cena 82,50 €, številka izdelka 501.950.62, Ikea) lahko s svojo dimljeno sivo transparentno elegantno podobo lepo dopolni baročno posteljo. 


V spalnico dodamo še bel večnamenski stol iz polipropilena (118,00 €, Carmoebel.de) in leseni obešalnik/mizico (119,00 €, Carmoebel.de), obesimo elegantne peščene zavese in položimo enobarvno bež preprogo. Na posteljo damo enobarvno pregrinjalo in večje število peščenih blazin.

 

 Bi ustvarili baročno spalnico po našem predlogu?

Foto: Bolha.com, Interstille, Carmoebel.de, Decor&design

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh




Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi