Dizajn

20 najbolj branih člankov v letu 2015

Dragi bralci, v letu 2015 ste na portalu Ambientdizajn.si največkrat prebrali naslednjih 20 člankov. S klikom na naslove si lahko članke še enkrat preberete, ogledate. Zmagovalec na lestvici 20 najbolj branih člankov nas je presenetil, saj ni povezan z notranjo opremo, barvami ali s trendi v notranjem opremljanju.

Ambientdizajn 12/31/2015, 12:31 AM

1. Domače 'borovničke'

Sadni liker iz domače kuhinje

2. Pleskarske ideje za okrasitev sten

Da prostor zasije, se je treba posvetiti tudi stenam in jih okrasiti.

3. Kateri material izbrati za kuhinjsko steno

Kuhinja je lahko videti zaključena tudi brez kuhinjske obloge in včasih je pralna barva tisto, kar najbolje zaključi dizajn. Toda hkrati obstajajo tudi številne druge možnosti.

4. Priložnosti si ustvarjaš sam, s trdim delom!

Klavdija Jarc, oblikovalka notranje opreme, je že pred zaključkom študija spoznala, da prihodnost ne bo rožnata in da ji preostaneta samo dve poti – ali jamranje, kako ni dela, ali pa težavnejša pot, ko si bo priložnost ustvarila sama. Zasnovala je Woodieful, multifunkcionalno pohištvo, katerega prvi pohištveni izdelek je Stolžek.

5. Poletje je že skoraj tu: uredimo zunanjo kuhinjo

To je čas za zunanjo kuhinjo in zabave na prostem. Vendar pa lahko zabave na prostem postanejo dolgočasne in naporne z nenehnim tekanjem v kuhinjo in nazaj ter s serviranjem hrane in posode.

6. Moderna hiša je interpretacija klasičnega skednja

Počitniška hiša Armadillo je projekt arhitekta Sergeja Makhna in se nahaja v Ukrajini. 100 kvadratnih metrov velika hiša je popolna moderna interpretacija klasičnega skednja, ki ga družina uporablja kot podeželski pobeg. Majhna hiša je preprosto zasnovana in opremljena samo z osnovnim, da družina uživa v preprostem podeželskem življenju ter da so stroški vzdrževanja nizki. Notranjost hiše navdušuje s čistimi linijami in sodobno notranjo opremo.

7. Božični okraski in dekorativne ideje za praznike

Še malo in prazniki bodo tukaj. Tradicionalni božični okraski so topli in vabljivi, vendar tradicionalni, podedovani okraski morda ne bodo primerni za vaš dom, če ste ljubitelj modernega dizajna. Ni nujno, da mora biti božični dekor rdeče in zelene barve, da bo praznično. Oglejte si naslednje dekorativne ideje za praznike in izdelajte božične okraske, ki bodo najprimernejši za vaš dom.

8. Ureditev majhne kopalnice

Majhne kopalnice so trd oblikovalski oreh, vendar z upoštevanjem nekaj zvijač postanejo funkcionalen prostor.

9. Vrtno pohištvo iz lesenih palet

Eden izmed najnovejših trendov pri izbiri vrtnega pohištva za teraso ali balkon so lesene palete, iz katerih lahko izdelamo funkcionalno in modno pohištvo z le nekaj sredstvi.

10. Kam postaviti zakonsko posteljo v majhnem domu

Majhna stanovanja ali majhne sobe niso težava, če imaš konkretne ideje, kako jih opremiti. Tako lahko postane tudi majhen prostor udoben, v njem pa je mogoče živeti z otroki, delati in se družiti s prijatelji.11. Trendi v notranjem opremljanju za leto 2016, 1.del

Čeprav se leto 2016 hitro približuje, so oblikovalski trendi tega leta tako izraziti in številnih bogatih izrazov, da ne glede na to, koliko člankov o trendih bi še objavili, vedno bi lahko dodali še nekaj novega. Imejte v mislih – veliko teh stilističnih tokov se bo okrepilo v trende v naslednjem letu. Preverite, kateri trendi v notranjem opremljanju bodo v letu 2016 najbolj prisotni, nato pa kakšnega uresničite tudi v svojem domu.

12. Božični okraski: snežinke iz papirja

10 izjemnih dekorativnih idej z uporabo snežink iz papirja.

13. 35 poceni dekorativnih dodatkov za max. 25 €

Poceni ni vedno ceneno. Poceni dekorativni dodatki so lahko tudi stilski, lepi in kakovostni, podoba doma pa ne bo zaradi prihranka prav nič trpela. Preverite izbor 35 poceni dekorativnih izdelkov - vsi izdelki stanejo max. 25 € oziroma mnogo manj.

14. Paletno pohištvo - 21 idej za otroško veselje

Ste tudi vi navdušeni nad projekti iz lesenih palet? Pohištvo iz palet je poceni, uporabno, hkrati pa se lahko prilagodi drugi notranji opremi v vsakem bivalnem prostoru. Še lepše pa je na vrtu.

15. Kmalu boste prenavljali dom

Opremljanje doma v lastni režiji je zahtevna naloga, saj moramo odgovornost za napačne arhitekturne odločitve nositi sami. Naloga je še posebej zahtevna, če želimo sodoben, funkcionalen, privlačen, uporaben in udoben dom.

16. Majhno razkošno stanovanje na zgolj 40 m2

Tomáš Belica iz Tolicci Design Studia je zasnoval majhno razkošno stanovanje, ki se nahaja v Bratislavi na Slovaškem – trendovska notranjost je polna kontrastnih elementov. Skromnih 40 m2 bivalne površine je Tomáš Belica spremenil v prijetno mesto za bivanje.

17. Slovenski dom: hiša na Galjevici

Prefinjena atrijska hiša, velika 120 kvadratnih metrov, se nahaja na Galjevici v Ljubljani. Hišo je zasnovalo podjetje GAO arhitekti.

18. Jedilna miza: funkcionalna sodobna umetnina

Od jedilne mize ne pričakujemo več samo funkcionalnosti ter mizne plošče, ki jo držijo štiri noge, ampak želimo, da nas miza s svojo podobo tudi navduši in očara. Predstavljamo vam dve funkcionalni sodobni umetnini.

19. Je tudi vaša spalnica brez stila?

Spalnica staršev je običajno prezrt prostor v notranjem opremljanju, saj v njej samo spimo, čez dan pa se običajno ne zadržujemo v njej.

20. Umetnine iz recikliranega lesa

Te zelo edinstvene umetnine so izdelane iz lesa skednja, starega več kot 80 let, ter drugega recikliranega lesa, kar ustvarja edinstveno paleto barv in tekstur.

Foto: naslovna Pinterest/D. Cigale, navedba v posameznem članku

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki