Dizajn

Duravit: kopalniška oprema za majhne kopalnice

Omejen prostor ne pomeni tudi omejene svobode oblikovanja. Ustvarjalna uporaba razpoložljivega prostora lahko spremeni celo majhno kopalnico in stranišče v izjemen kopalniški prostor. Majhen tloris kopalnice zahteva zgoščen dizajn, pravi podjetje Duravit, eden največjih proizvajalcev kopalniške opreme.

Ambientdizajn 15.9.2015, 7:54

Če je površina kopalnice majhna, naj bo poudarek na osnovnih kopalniških elementih in njihovi ureditvi – prilagojeni, ožji kopalniški elementi so ključnega pomena.

Učinkovito postavitev kopalniške opreme je mogoče doseči na primer z umivalnikom z ozkim robom iz kolekcije P3 Comforts, ki meri le 45 cm.

Izjemno ozek model s stransko nameščeno armaturo prihrani dragocen prostor. Tudi vse podolgovate oblike umivalnikov iz serije Vero so še posebej primerne za manjše kopalnice. Podolgovati umivalniki se prilegajo vsakemu kotu in so bolj kompaktni kot polkrožni umivalniki enake velikosti.

Diagonalni umivalnik iz serije Architec je močan element – njegova neobičajna geometrija je že klasika v majhnih straniščih.

Nov ter inovativen izdelek je tudi tuš kabina OpenSpace B, katere stene lahko po uporabi preprosto zložimo proti steni. S tem se bistveno poveča prostor za premikanje.

V majhnih prostorih je treba izkoristiti stene. Ker je prostora malo, so ozke omare dobra izbira ne samo v kopalnici za goste, temveč v vsaki majhni kopalnici.

Pozornost do detajlov, oblikovalske inovacije in pametne shranjevalne rešitve povečajo uporabnost razpoložljivega prostora v majhni kopalnici, omejitev na samo nekaj materialov pa ustvari pomirjujoč, harmoničen prostor.

Foto: www.architectureartdesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Stanovanje: majhen interier poveča pameten dizajn

Sodobno stanovanje s klasičnimi mestnimi značilnostmi je nastalo po intervenciji don’t DIY Studia. Ohranili so prvotno ureditev in pretok prostorov, ki doda modernistični pridih, uredili pa so novo osvetlitev prostorov, ki daje celotnemu interierju vzdušje svežine in lahkotnosti. Drsni paneli ter bela vrata, ki se spajajo s stenami, velika okna z belim ogrodjem, po meri izdelano pohištvo in oblazinjeno pohištvo določajo čar in edinstven značaj tega stanovanja. Več

Odtenki sive barve za eleganten interier

Siva barva je sinonim za eleganco, zato je v notranjem opremljanju tako priljubljena. Ste vedeli, da med več kot 100 različnimi sivimi odtenki naše oči prepoznajo zgolj 16 odtenkov? Več

Hladne barve na preprogah

Ko vreme postaja hladnejše, vedno pogosteje razmišljamo, kako s toplimi barvami vizualno otopliti prostore. A tudi hladne barve so primerne za ta letni čas. Hladne barve imajo velik vpliv na oblikovalski svet, ampak katere natančno so? Več

Ekohiša, ki je nastala z recikliranjem materialov

Ta ekološka hiša, ki jo navdihuje narava, je sestavljena z veliko stila, saj združuje vintage elemente in reciklirane materiale, kateri ustvarjajo sodoben dom, ki izžareva svežino in čar. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki