Dizajn

Duravit: kopalniška oprema za majhne kopalnice

Omejen prostor ne pomeni tudi omejene svobode oblikovanja. Ustvarjalna uporaba razpoložljivega prostora lahko spremeni celo majhno kopalnico in stranišče v izjemen kopalniški prostor. Majhen tloris kopalnice zahteva zgoščen dizajn, pravi podjetje Duravit, eden največjih proizvajalcev kopalniške opreme.

Ambientdizajn 15.9.2015, 7:54

Če je površina kopalnice majhna, naj bo poudarek na osnovnih kopalniških elementih in njihovi ureditvi – prilagojeni, ožji kopalniški elementi so ključnega pomena.

Učinkovito postavitev kopalniške opreme je mogoče doseči na primer z umivalnikom z ozkim robom iz kolekcije P3 Comforts, ki meri le 45 cm.

Izjemno ozek model s stransko nameščeno armaturo prihrani dragocen prostor. Tudi vse podolgovate oblike umivalnikov iz serije Vero so še posebej primerne za manjše kopalnice. Podolgovati umivalniki se prilegajo vsakemu kotu in so bolj kompaktni kot polkrožni umivalniki enake velikosti.

Diagonalni umivalnik iz serije Architec je močan element – njegova neobičajna geometrija je že klasika v majhnih straniščih.

Nov ter inovativen izdelek je tudi tuš kabina OpenSpace B, katere stene lahko po uporabi preprosto zložimo proti steni. S tem se bistveno poveča prostor za premikanje.

V majhnih prostorih je treba izkoristiti stene. Ker je prostora malo, so ozke omare dobra izbira ne samo v kopalnici za goste, temveč v vsaki majhni kopalnici.

Pozornost do detajlov, oblikovalske inovacije in pametne shranjevalne rešitve povečajo uporabnost razpoložljivega prostora v majhni kopalnici, omejitev na samo nekaj materialov pa ustvari pomirjujoč, harmoničen prostor.

Foto: www.architectureartdesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Pastelne barve za dom mlade družine

Sodobno stanovanje, ki ga je zasnoval Team Design leta 2017, se nahaja v Moskvi. Ker je mlada družina želela svetle prostore, ki bodo vzbujali prijetne občutke in udobje, so bile pastelne barve logična izbira. Več

Prostorno moderno stanovanje v nekdanji tovarni

To navdihujoče moderno stanovanje, ki ga je leta 2014 oblikovala arhitektka Cecilia Avogadro, se nahaja v Milanu v Italiji. Prenovljeno stanovanje je polno zanimivih dizajnerskih elementov ter starih predmetov, ki so jih na svež način vključili v prenovljeni interier. Več

Majhno belo stanovanje, veliko 42 m2

To majhno belo stanovanje se nahaja v Tel Avivu v Izraelu, leta 2017 pa ga je zasnoval Yael Perry. Stanovanje meri 42 m2 in ga uporabljajo kot počitniško stanovanje. Oblikovalec je stanovanje spremenil v svetel prostor minimalističnega stila. Več

Moderna hiša v Italiji s toplim sodobnim vzdušjem

Moderno dvonadstropno hišo v Italiji so leta 2016 temeljito prenovili. Zasnovo sodobne ureditve je naredil arhitekt Davide Conconi. Bela barva in topel les sta določila podobo in vzdušje prenovljenega interierja. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki