Dizajn

Duravit: kopalniška oprema za majhne kopalnice

Omejen prostor ne pomeni tudi omejene svobode oblikovanja. Ustvarjalna uporaba razpoložljivega prostora lahko spremeni celo majhno kopalnico in stranišče v izjemen kopalniški prostor. Majhen tloris kopalnice zahteva zgoščen dizajn, pravi podjetje Duravit, eden največjih proizvajalcev kopalniške opreme.

Ambientdizajn 15.9.2015, 7:54

Če je površina kopalnice majhna, naj bo poudarek na osnovnih kopalniških elementih in njihovi ureditvi – prilagojeni, ožji kopalniški elementi so ključnega pomena.

Učinkovito postavitev kopalniške opreme je mogoče doseči na primer z umivalnikom z ozkim robom iz kolekcije P3 Comforts, ki meri le 45 cm.

Izjemno ozek model s stransko nameščeno armaturo prihrani dragocen prostor. Tudi vse podolgovate oblike umivalnikov iz serije Vero so še posebej primerne za manjše kopalnice. Podolgovati umivalniki se prilegajo vsakemu kotu in so bolj kompaktni kot polkrožni umivalniki enake velikosti.

Diagonalni umivalnik iz serije Architec je močan element – njegova neobičajna geometrija je že klasika v majhnih straniščih.

Nov ter inovativen izdelek je tudi tuš kabina OpenSpace B, katere stene lahko po uporabi preprosto zložimo proti steni. S tem se bistveno poveča prostor za premikanje.

V majhnih prostorih je treba izkoristiti stene. Ker je prostora malo, so ozke omare dobra izbira ne samo v kopalnici za goste, temveč v vsaki majhni kopalnici.

Pozornost do detajlov, oblikovalske inovacije in pametne shranjevalne rešitve povečajo uporabnost razpoložljivega prostora v majhni kopalnici, omejitev na samo nekaj materialov pa ustvari pomirjujoč, harmoničen prostor.

Foto: www.architectureartdesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Ženstveno majhno stanovanje v klasičnem stilu

V Taichungu na Tajvanu se nahaja ženstveno majhno stanovanje, veliko 67 kvadratnih metrov. Stanovanje je zasnovalo podjetje Ris Interior Design. Več

Tropski raj na obali Zanzibarja

White Sand Luxury Villas & Spa, ki se nahaja na 4 hektarjih spektakularnih tropskih vrtov, stoji na plaži Paje v Zanzibarju. Ena izmed najlepših plaž na svetu se ponaša z belim peskom in kristalno čistim morjem. Več

Sodobno stanovanje v nevtralnih barvah in marmorju

Tole sodobno stanovanje se nahaja v Brnu na Češkem, oblikovala pa sta ga Iryna Dzhemesiuk in Vitaliy Yurov iz Diff.Studia. Interier tega sodobnega stanovanja, ki sta ga oblikovalca zasnovala za mlado damo, se nahaja na enem od slikovitih pobočij Brna. Več

Dom sredi Pariza s podeželsko-boemskim vzdušjem

Kar težko verjamemo, da se tale navdihujoč dom, v katerem začutimo mešanico podeželskega, retro, počitniškega in boemskega stila in vzdušja, nahaja v Yvelinesu v Parizu! Dom, ki bi se prav lahko nahajal v Provansi ali pa nekje na eksotičnem otoku, obkroženem z belo mivko, je leta 2016 popolnoma prenovilo podjetje Inside Rénovation & Décoration d’intérieurs. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki