Dizajn

Duravit: kopalniška oprema za majhne kopalnice

Omejen prostor ne pomeni tudi omejene svobode oblikovanja. Ustvarjalna uporaba razpoložljivega prostora lahko spremeni celo majhno kopalnico in stranišče v izjemen kopalniški prostor. Majhen tloris kopalnice zahteva zgoščen dizajn, pravi podjetje Duravit, eden največjih proizvajalcev kopalniške opreme.

Ambientdizajn 9/15/2015, 7:54 AM

Če je površina kopalnice majhna, naj bo poudarek na osnovnih kopalniških elementih in njihovi ureditvi – prilagojeni, ožji kopalniški elementi so ključnega pomena.

Učinkovito postavitev kopalniške opreme je mogoče doseči na primer z umivalnikom z ozkim robom iz kolekcije P3 Comforts, ki meri le 45 cm.

Izjemno ozek model s stransko nameščeno armaturo prihrani dragocen prostor. Tudi vse podolgovate oblike umivalnikov iz serije Vero so še posebej primerne za manjše kopalnice. Podolgovati umivalniki se prilegajo vsakemu kotu in so bolj kompaktni kot polkrožni umivalniki enake velikosti.

Diagonalni umivalnik iz serije Architec je močan element – njegova neobičajna geometrija je že klasika v majhnih straniščih.

Nov ter inovativen izdelek je tudi tuš kabina OpenSpace B, katere stene lahko po uporabi preprosto zložimo proti steni. S tem se bistveno poveča prostor za premikanje.

V majhnih prostorih je treba izkoristiti stene. Ker je prostora malo, so ozke omare dobra izbira ne samo v kopalnici za goste, temveč v vsaki majhni kopalnici.

Pozornost do detajlov, oblikovalske inovacije in pametne shranjevalne rešitve povečajo uporabnost razpoložljivega prostora v majhni kopalnici, omejitev na samo nekaj materialov pa ustvari pomirjujoč, harmoničen prostor.

Foto: www.architectureartdesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki