Dizajn

Duravit: kopalniška oprema za majhne kopalnice

Omejen prostor ne pomeni tudi omejene svobode oblikovanja. Ustvarjalna uporaba razpoložljivega prostora lahko spremeni celo majhno kopalnico in stranišče v izjemen kopalniški prostor. Majhen tloris kopalnice zahteva zgoščen dizajn, pravi podjetje Duravit, eden največjih proizvajalcev kopalniške opreme.

Ambientdizajn 15.9.2015, 7:54

Če je površina kopalnice majhna, naj bo poudarek na osnovnih kopalniških elementih in njihovi ureditvi – prilagojeni, ožji kopalniški elementi so ključnega pomena.

Učinkovito postavitev kopalniške opreme je mogoče doseči na primer z umivalnikom z ozkim robom iz kolekcije P3 Comforts, ki meri le 45 cm.

Izjemno ozek model s stransko nameščeno armaturo prihrani dragocen prostor. Tudi vse podolgovate oblike umivalnikov iz serije Vero so še posebej primerne za manjše kopalnice. Podolgovati umivalniki se prilegajo vsakemu kotu in so bolj kompaktni kot polkrožni umivalniki enake velikosti.

Diagonalni umivalnik iz serije Architec je močan element – njegova neobičajna geometrija je že klasika v majhnih straniščih.

Nov ter inovativen izdelek je tudi tuš kabina OpenSpace B, katere stene lahko po uporabi preprosto zložimo proti steni. S tem se bistveno poveča prostor za premikanje.

V majhnih prostorih je treba izkoristiti stene. Ker je prostora malo, so ozke omare dobra izbira ne samo v kopalnici za goste, temveč v vsaki majhni kopalnici.

Pozornost do detajlov, oblikovalske inovacije in pametne shranjevalne rešitve povečajo uporabnost razpoložljivega prostora v majhni kopalnici, omejitev na samo nekaj materialov pa ustvari pomirjujoč, harmoničen prostor.

Foto: www.architectureartdesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Dupleks stanovanje z minimalistično-industrijskim značajem

V Milanu je Studio Cicchetti Viscardi opremil dupleks stanovanje za mlado družino. Lastnika sta umetnika. V svojem domu sta želela izčiščene, minimalistične površine ter skoraj asketsko opremljene prostore v prevladujoči monokromatski barvni paleti. Več

Moderno stanovanje z nenavadno jedilnico

Navdihujoče stanovanje, ki se nahaja v Tajpeju na Tajvanu, je v letošnjem letu prenovilo podjetje W & Li Design. Tloris stanovanja je zelo nenavaden, še posebej območje jedilnice. Vsak prostor ohranja svojo individualnost in neodvisnost, prenova pa je rešila tudi težave s prezračevanjem in nezadostno osvetlitvijo v stari hiši. Več

Lesena koča ob ribniku / drsališču

Udobno opremljena lesena koča, ki jo je leta 2017 zasnovalo podjetje Patterns in Prosecco Interiors, se nahaja v Okotoksu v Kanadi. Koča se nahaja v bližini glavnega doma, vseeno pa je toliko oddaljena, da lastniki vanjo ne gredo preko terase kar v copatih. Več

Sodobno stanovanje, ki je visoko med oblaki

Sodobno stanovanje, ki se nahaja na Filipinih, je leta 2017 zasnovala Ruth Bautista. Širen pogled na mestno obzorje je iz nebotičnika navdihujoč, zato je oblikovalka s svetlimi nevtralnimi barvami ter modernim pohištvom poudarila lahkotnost in prostranost razgleda ter ga prenesla v interier. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki