Ambient

Družinski dom na obrobju gozda

Otrokom prijazen družinski dom v Aarhusu na Danskem se nahaja na obrobju gozda in z velikimi steklenimi površinami vabi stanovalce v zeleno okolico.

Ambientdizajn 26.1.2015, 7:36

Ambient

Hišo je zasnovalo podjetje C. F. Møller Architects, poznana pa je kot Vila R. Znotraj tega zračnega okolja se družina sprosti in uživa v domu, ki je prilagojen njihovim potrebam.

300 kvadratnih metrov velik dom v dveh nadstropjih nudi otrokom dovolj igralnega prostora ter navdušuje obiskovalce z modernim dostopom in vhodom. Družabni in zasebni prostori gledajo tako na ulico kot tudi sosednji gozd, kar ustvarja občutek pripadnosti naravnemu in sodobnemu svetu.

"Rešitev je delno vkopano nadstropje, ki deluje kot baza stavbe, otroške sobe in igralnica pa imajo vseeno dostop do zunanje terase. Zgornji del, prekrit s temno patiniranim cinkom, navidezno lebdi nad to bazo. Glavni bivalni prostori gledajo proti gozdu, hkrati pa prejemajo veliko dnevne svetlobe, saj sta vhod in lesena terasa s prostorom za sedenje obrnjena na jug,'' so povedali arhitekti.

Foto: www.freshome.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

MDF Italia: interpretacija prostora in časa

Potovanja, poti, brezčasna mesta. Spreminjanje prostorov in kultur. Različni načini življenja. Oprijemljive in vsakodnevne spremembe, ki vključujejo vse bolj svetovljanske kupce ... Več

Sodobna hiša, zasnovana z mislijo na razgled

Podjetje Cymon Allfrey Architects je zasnovalo sodobno hišo z obsežnim razgledom, le-ta pa se nahaja v Christchurchu na Novi Zelandiji. Moderna hiša se terasasto razprostira po hribu, kar omogoča večini notranjih prostorov neposreden izhod na vrt. Več

Skandinavski dom v Aziji za mlado družino

Moderno stanovanje, ki se nahaja na Tajvanu, je leta 2017 zasnovalo podjetje HOZO Interior Design. Ste tudi vi opazili, kako skandinavski stil in vzdušje skandinavskih domov intenzivno prodira v Azijo in moderno urejena stanovanja? Več

Stanovanje: majhen interier poveča pameten dizajn

Sodobno stanovanje s klasičnimi mestnimi značilnostmi je nastalo po intervenciji don’t DIY Studia. Ohranili so prvotno ureditev in pretok prostorov, ki doda modernistični pridih, uredili pa so novo osvetlitev prostorov, ki daje celotnemu interierju vzdušje svežine in lahkotnosti. Drsni paneli ter bela vrata, ki se spajajo s stenami, velika okna z belim ogrodjem, po meri izdelano pohištvo in oblazinjeno pohištvo določajo čar in edinstven značaj tega stanovanja. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki