Ambient

Elegantno stanovanje z grozdom medeninastih svetilk

Oblikovalski duo Dyer-Smith Frey je zasnoval elegantno pristrešno stanovanje, ki se nahaja v zgornjem nadstropju Hard Tower Parka v zahodnem delu Züricha.

Ambient dizajn 7/17/2014, 11:52 AM

Ambient

Stanovanje v dveh nadstropjih s skupno površino 120 kvadratnih metrov združuje estetsko lahkotnost, elegantno obliko in velike razsežnosti.

Klasično zasnovano stanovanje sta oblikovalca odela v les, medenino in pohištvo po meri iz lastne kolekcije DSF collection. Oblikovalca sta ustvarila zelo podrobno oblikovano in s svetlobo preplavljen koncept za ekstravagantno bivalno izkušnjo.

Zlate stopnice vodijo do stanovanja, ki ima izjemno velika okna na sprednji strani ter panoramski pogled na dolino Limmat. V petrolejsko modro barvo obarvan vhod prehaja v dnevno sobo in jedilnico izjemnih razsežnosti. Prečiščen oblikovalski jezik, čutni peščeni odtenki, ter hrast in medenina, ki dopolnjujeta orehovo pohištvo, oblikujejo notranjost. Prostoren dnevno-bivalni prostor se preko zastekljene lože odpira na teraso. S svetlim kamnom in posredno razsvetljavo sta oblikovalca okrasila majhno klasično kuhinjo blagovne znamke Varenna, ki združuje sodobno tehnologijo in toplo eleganco.

Razporeditev velikih okroglih svetilk iz medenine Tom Dixon poudari in uravnoteži veliko jedilno mizo iz kolekcije DSF, katero obdajajo črni oblazinjeni stoli blagovne znamke Poliform. 

Romb je zelo pomemben in ponavljajoč oblikovalski element dua Dyer-Smith Frey. Kot vzorec na velikem petrolejsko modrem zidu je povezal stopnišče z zgornjim nadstropjem, v katerem se nahaja spalnica s kopalnico. Veliko stekleno pročelje v spalnici naredi prepričljiv vizualni učinek. Siva stene, temne zavese in postelja z vgradno knjižno omaro iz orehovega lesa poskrbijo za prijetno enostavnost – veliko okno s čudovitim razgledom vabi lastnike k sprostitvi.

Celotno stanovanje prekriva hrastov parket. Integriran inteligentni sistem razsvetljave, ki ga lastnika zlahka upravljata preko pametnega telefona, ustvarja v prostorih različno vzdušje.

Foto: www.freshome.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh




Naključni članki