Ideje za dom, nasveti, trendi

7 zvijač za bolj vabeč dom

Če ste ponosni na svoj dom, ni presenetljivo, da želite, da bi se gostje v njem počutili udobno in sproščeno. Ustvarjanje privlačnega in vabljivega doma je izkušnja, ki se začne, še preden obiskovalci pridejo do vhodnih vrat, predvsem pa presega zgolj notranjo opremo.

Ambientdizajn 5/7/2015, 8:48 AM

Tukaj je sedem preprostih načinov, s katerimi boste pripomogli, da se bodo vaši gostje počutili dobro in zaželene že od samega začetka.

1. Napolnite vrt z barvami
Če vaš vrt pred hišo ni negovan in poln zdravih rastlin, ukrepajte. Tudi če je namesto velike trate le posoda pred vhodnimi vrati ali na okenskih policah, rastline dodajo lep dotik in nekaj barve sprednji strani hiše. V poletnih mesecih je vrt idealen kraj za druženje z družino in prijatelji. Naredite prvi vtis na svoje goste in jim pokažite, da imate 'zelene prste'.

2. Pokažite svojo osebnost
V notranjosti izrazite svojo osebnost z umetninami. Ne govorimo samo o slikarskih umetninah, ampak lahko obesite tudi črno-bele fotografije, plakate ali stenske nalepke, ki so cenejši dodatki, vendar ravno tako učinkovit način preoblikovanja sten.

3. Svetloba
Svetloba je ob večerih in v zimskih mesecih še posebej pomembna. Nič ni bolj dobrodošlo kot topel kamin na hladen dan, vendar če nimate peči ali kamnina, lahko ustvarite podobno vzdušje tudi z ambientalnimi svetilkami ter s svečami.

4. Nered
Neurejeni kupi knjig, revij in druge šare klavstrofobično delujejo na počutje. Odločite se za čist, minimalističen pristop in za predmete ustvarite primeren shranjevalni prostor. Vprašajte se, ali potrebujete prav vse pohištvo v domu? Če ne potrebujete prav vsega, prodajte tisto, kar po nepotrebnem ustvarja nered v ambientu.

5. Svež vonj po pečenju
Nič nimamo proti zelju, vendar vonj po zatohlem, prahu, živalskem urinu ter plesni in vlagi ni prav nič vabeč. Pravijo, da je kuhinja srce doma. Če boste domačim ali svojim gostom ponudili domače pecivo, bo v vašem domu lepo dišalo, najdražje pa boste tudi malo razvajali. Na žalost zgoraj naštetih težav ne boste pregnali s sveže pečenim pecivom, ampak bo potrebna večja akcija.

6. Ne podcenjujte lepo dišečega mila za roke
Majhne podrobnosti naredijo velike razlike. Kakovostno milo s čudovitim vonjem doda pridih razkošja na nepričakovanem mestu. Pazite, da tega vtisa ne pokvarijo iztrošene brisače iz 70. let prejšnjega stoletja. Če vaše brisače ustrezajo temu opisu, jih zamenjajte s puhastimi brisačami v bež odtenku. 

7. Prinesite zunanjost v notranjost
Rastline in cvetje prinesejo svežino v zaprte prostore. Kaj boste izbrali, je odvisno tudi od stila vašega doma. Sveže nabrane travniške cvetlice so rustikalne in očarljive, medtem ko so pisani tulipani poživljajoči in elegantni. Lončnice trajajo več časa, vendar je tudi njihovo cvetje hitro minljivo. Globoko zelen bršljan ni nikoli napačna izbira, pa še neobčutljiv je. Zunanjost lahko prenesete v notranjost doma še na 9 različnih načinov.

Foto: www.architectureartdesign.com, Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki