Ideje za dom, nasveti, trendi

Črte na steni ali tekstilu poživijo dnevno sobo

Ko oblikovalci opremljajo tuje domove, morajo veliko pozornosti posvetiti ureditvi in okrasitvi doma. Da bo stanovanje izpolnjevalo vse zahteve in potrebe, morajo zelo dobro poznati osebnost ljudi, ki bodo v njem živeli. Naj bo klasičen, minimalističen ali katerikoli drug stil, dnevna soba mora ponuditi prijetno vzdušje in udobje tako za lastnike kot tudi njihove goste. Da bi to dosegli, se morajo posvetiti urejenosti prostora, njegovi odprtosti, kakovostnim trpežnim ter udobnim mehkim materialom, udobnemu pohištvu in ustrezni osvetlitvi.

Ambientdizajn 12/16/2015, 9:15 AM

Vsak del doma je pomemben. Ker v domu preživimo večino svojega prostega časa, način, kako je dom urejen, zelo vpliva na naše razpoloženje in počutje. Včasih zelo majhen detajl spremeni celotno podobo dnevne sobe in posledično tudi doma.

To je lahko nova stenska barva, tapeta, nove blazine, nova preproga, nova slika ali kaj drugega. Spremembo prostora lahko dosežete tudi s črtasto steno v dnevni sobi ali s črtami na tekstilu. Črte so zabaven in hkrati eleganten poudarek, ki prekine monotonost v dnevni sobi.

V nadaljevanju članka si oglejte nekaj lepih primerov in morda boste našli idejo, kako okrasiti svojo dnevno sobo s črtami.

Pri okrasitvi stene s črtami pazite na izvedbo, saj lahko črte poudarijo nespretno pleskanje ali površno tapeciranje oziroma krive stene.

Monokromatski črtast vzorec poveže staro in novo notranjo opremo. 

Črte so lahko tudi vodoravne, diagonalne ali celo na stropu.

Prostor lahko poživimo in popolnoma spremenimo z eno samo črto na steni. Če je ta zelo široka, je pravzaprav ne dojemamo kot črte.

S črtami lahko poudarimo zidno nišo, v kateri smo uredili delovni kotiček.

Pleskanje črt na steno zahteva kar nekaj predpriprav in natančnega dela. Če želite hitrejšo osvežitev prostora, izberite črte na tekstilnih dodatkih. Prednost tekstila je, da ga lahko zelo hitro in enostavno zamenjamo, ko se naveličamo črt. Ste že opazili, da skandinavski stil obožuje belo-črn črtast vzorec tako na preprogah kot tudi tapetah?

Navdih: Črno-belo enosobno skandinavsko stanovanje

Navdih:

Poživite spalnico s črtasto steno

Zakaj so geometrijski vzorci priljubljeni

Foto: www.architectureartdesign.com, Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki