Ideje za dom, nasveti, trendi

Eklektično vzdušje v rožnati in svetlo modri barvi

Barvi leta 2016 – Rose Quartz in Serenity – sta pomirjujoči barvi, ki dokazujeta neločljivo ravnovesje med toplejšimi rožnatimi odtenki in hladnejšimi modrimi, kar kaže na pomirjujoč občutek reda in miru. Nežno rožnata in svetlo modra sta primerni za vse prostore. Ti dve barvi še vedno pogosto povezujemo z otroškimi spalnicami, vendar se trend spreminja in ljudje so vedno bolj odprti za novosti, trende in sveže barve. V dnevni sobi, urejeni v teh dveh barvah, boste z veseljem preživljali proste trenutke. Eklektičen stil daje veliko prostora za personalizacijo ter dopolnjevanje obstoječe notranje opreme z novimi dodatki. S pomočjo naših pohištvenih predlogov v rožnati in svetlo modri barvi ustvarite v svojem domu navdihujoče eklektično vzdušje.

D. Cigale 1/27/2016, 10:11 PM

Prenova doma je velik korak, ki zahteva veliko načrtovanja. Med procesom prenove bodite pozorni na vsako podrobnost, da bo dom po prenovi tak, kot si ga želite. Preden začnete načrtovati, najprej izberite stil, v katerem želite prenoviti dom.

Lahko izberete eklektičen stil notranje opreme. V tem primeru boste obstoječo notranjo opremo, ki je še v dobrem stanju, dopolnili z novo notranjo opremo in dodatki. Dnevna soba je prostor, kjer preživimo večino prostega časa, in dnevna soba je prostor, kjer lahko uresničimo mnogo idej. Eklektičen stil daje veliko prostora za personalizacijo, zato boste morda ponovno razmisliti o stvareh, ki ste jih že skoraj odpisali ali vrgli na odpad.

Pri oblikovanju novega prostora uporabite barve, ki ustvarijo posebno vzdušje. Svetlo modri, zeleni in nevtralni toni spominjajo na naravo in prostost, medtem ko z modrimi, rožnatimi in vijoličnimi odtenki bogat prostor vzbuja globlja čustva, npr. ljubezen in strast. Izberite barvno paleto z lastnostmi, ki vas najbolje opišejo. 

Pri tem naj vam bodo v pomoč naslednji pohištveni stajlingi dizajnerskih izdelkov in tapet Eijffinger, ki skupaj ustvarijo navdihujoče vzdušje v prostoru.

Minimalizem s cvetličnim ornamentom

Oblazinjeni stoli Visu by Muuto v nežno rožnati barvi so minimalistični in nevtralni. Skandinavski stil je povezanost prizemljene notranje opreme s preprosto eleganco. Popolnoma razumljivo je, zakaj je ta stil vedno znova posneman, saj pooseblja definicijo milosti. Pomešajte minimalistične elemente s kakšnim antičnim kosom, za piko na i pa dodajte preprost cvetlični okras - moderno-klasično tapeto s cvetličnim ornamentom Charm, Eijffinger.

Oblazinjeni stoli Visu by Muuto (oblikovanje Mika Tolvanen, 2012) in tapeta Charm, Eijffinger

Organske oblike za vsako razpoloženje

Le komu je odveč poležavanje in druženje na kavču pred televizijo ali kaminom? Tabure Pix by Arper so minimalistični tabureji različnih velikosti ter odtenkov modre in rožnate barve, ki se prilagodijo vsakemu stilu. Ne verjamete? Če ste ljubitelj strogega minimalizma, boste z enim samim okroglim predmetom razbili stroge linije. Več kot očitno je, da so modri tabureji idealni za obalni stil, če pa hrepenite po Maroku in Orientu, združite več taburejev z razkošnimi tapetami Yasmin, Eijffinger.

Tabure Pix by Arper (oblikovanje Ichiro Iwasaki, 2010) in tapete Yasmin, Eijffinger

Optimizem v kuhinji

Ko smo uzrli šopek cvetlic na tapeti Bloom, Eijffinger, smo najprej pomislili na belo kuhinjo in retro toaster v svetlo rožnati ali svetlo modri barvi. Če vas bo med kuhanjem obdajal optimizem in veselo vzdušje, bo taka tudi hrana, ki jo boste postregli. Ne pravijo zaman, da gre ljubezen skozi želodec.

Toaster by Smeg (oblikovanje Deepdesign, 2014, kolekcija Smeg 50's style) in tapeta Bloom, Eijffinger 

Tradicija na svež način

Serenity, svetlo modra, je zračen odtenek, ki je brez teže. Je kot prostrano modro nebo nad nami in prinaša občutke sprostitve tudi v nemirnih časih. Tradicija lahko postane opora ali pa nov začetek s svežimi barvami.

Oblazinjeni stol Ava 1691 z rokonasloni by Bross Italia (oblikovanje Michael Schmidt) in tapeta Charm, Eijffinger

Skupaj s soncem

Ko se sonce premika po nebu, se mi pogosto premikamo z njim. To je razlog, zakaj je podjetje Cane-line izdelalo mizico, ki jo enostavno premikamo z enega mesta na drugo mesto, z vrta v dnevno sobo. To je mizica, ki je enostavna za premikanje in dovolj močna tudi za zunanje bivanje.

Majhna aluminijasta mizica On the move, primerna za zunanjo in notranjo uporabo by Cane-line (oblikovanje Christina Strand in Niels Hvass) in tapeta Chic, Eijffinger

Izjemen vtis

Modri odtenki so hladni, a hkrati pomirjujoči, v prostoru pa naredijo izjemen vtis. Ključno je, kako veliko ali kako malo barve uporabimo v prostoru. Če se želite počutiti, kot da ste v Sredozemlju, pogumno prepleskajte/tapecirajte vse stene. V interier povabite različne stile in naj ustvarijo harmonijo in pozitivne vibracije.

Lesena pisalna miza Gray 50 by Gervasoni (oblikovanje Paola Navone) in tapeta Charm, Eijffinger

Za devetimi gorami ...

Stolček Panton je že od nekdaj najljubši stol otrok. Ne samo zaradi svetlih, veselih barv in gladkih linij, ampak zaradi dejstva, ker je igra z njim zabavna.

Otroški stolček Panton junior by Vitra (oblikovanje Verner Panton, 1959) in tapete Pip, Tout Petit in Bisou, Eijffinger

Lepi spomini

Minimalistično  romantično. Sodobno sentimentalno. Kontrasti v interierju lahko obudijo občutke in spomine, za katere smo mislili, da so že davno izgubljeni.

Gugalni stol Elephant rocking by Kristalia (oblikovanje Neuland Industriaedesign) in tapete Pip in Chic, Eijffinger

Samo teksture

Enobarvni prostori so preprosti, vendar prefinjeni. Monokromatsko pomeni, da vzamemo eno osnovno barvo, nato pa ustvarimo celo paleto različnih odtenkov, ki jih je mogoče ustvariti iz izvirnika.

Nakladalni stol Gamera by Calligaris in dekorativni dodatki Calligaris (oblikovanje Archirivolto, 2014) in tapete Clover, Eijffinger

Brez občutka slabe vesti

Želite več drame? Opremite interier dnevne sobe v nevtralnih odtenkih, le pri izbiri TV-elementa in njegovi ureditvi bodite brezkompromisni in trendni. Trendi se hitro spreminjajo, vendar je cena rožnate omarice Mostorp tako ugodna, da jo boste lahko brez občutka slabe vesti zamenjali z novo in jo prestavili iz dnevne sobe v otroško sobo, ko bo prišel nov trend. Vaša princeska bo zagotovo vesela rožnatega predalnika.

TV-omarica Mostorp (št. Izdelka 702.952.54, Ikea) in tapeta Flamenco, Eijffinger

Pastelne sanje

Mehke ženstvene barve in nekaj svetlečih dekorativnih predmetov  odlična kombinacija, ki ustvari občutek ženstvenosti v prostoru. V nevtralnem prostoru že nekaj rožnatih blazin, tapeta, preproga ali pa svetilka v rožnati barvi spremeni vzdušje.

Stol Tobias (št. izdelka 502.687.65, Ikea) in tapeta Bloom, Eijffinger

Navdih:

Dekorativne tapete so se vrnile v velikem stilu. Modernega stanovanja, hiše, restavracije ali hotela si brez tapet skoraj ne moremo več zamisliti. Po desetletjih vladavine filozofije minimalizma smo v notranjem oblikovanju dosegli točko, ko iz prostora ni bilo več moč odstraniti ničesar. Novi trendi oblikovanja težijo k zapolnitvi te praznine z dekorativnimi vzorci, modnimi barvami ter izbranimi materiali. Po svetu tapet smo se sprehodili z Izakom Podgornikom, svetovalcem iz podjetja Interstille, ki že dobro desetletje razveseljuje kupce s svojo ponudbo tapet, zaves, svetil, ogledal in dekorativnih predmetov. Več v članku Tapete so se vrnile, 1. del.

Foto: www.archiproducts.com, Eijffinger, Interstille, Ikea

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki