Ideje za dom, nasveti, trendi

Kako vključiti starine v sodobni ambient

Starine naredijo katerikoli ambient bolj zanimiv in mu dajo veliko značaja. Če imate sodoben dom, je lahko izziv, kako pomešati starinske predmete z ostalo notranjo opremo, pa čeprav obožujete videz starin. Bodite ustvarjalni že pri nakupu, predvsem pa pri postavitvi starine v ambient.

Ambientdizajn 5/1/2015, 9:53 AM

Naslednji namigi vam bodo pomagali vključiti čudovite starinske kose v vaš sodobni dom, ne da bi bilo videti čudno.

1. Ena starina v ambientu

Uporabite en sam kos v ambientu. Če imate majhno spalnico, jedilnico ali katerikoli drug prostor, ki ni posebno velik, je najboljša stvar, ki jo lahko naredite, ta, da v ambient postavite en starinski kos in pustite, da zasije.

Lahko uporabite starinsko posteljo, ki jo okrasite z modernimi dodatki. Lahko pa za otroško ali dekliško sobo izberete starinsko garderobno omaro, ki jo prebarvate v belo barvo.

Izberite kos, ki vas nagovarja, hkrati pa ne pretiravajte v majhnih prostorih z velikimi starinskimi elementi.

2. Načelo mešano, a ujemajoče

Ne bojte se načela mešano, a ujemajoče, če čutite, da sodobna notranja oprema in starine sodijo skupaj. Jedilnice so idealno mesto za preizkušanje tega načela - sodobna miza in prenovljeni starinski stoli ali starinska miza in moderni stoli.

Če imate radi starino, ki služi svojemu namenu in se prilega ambientu, jo postavite na svoje mesto. Bodite drzni in pogumni! Dvom je prvi razlog, zakaj se večina ljudi izogne dodajanju starin v svoj dom.

3. Nakup starine v starinarnici

Kupite starino v ugledni starinarnici. Zaposleni vam bodo pomagali poiskati pravo starino za vaš ambient, ki bo odlično dopolnjevala sodobno notranjo opremo, ki jo že imate doma. Včasih je postavitev starine v ambient edini način, da preverimo, če je starina prava za prostor. Če se izkaže starina za zgrešen nakup, jo lahko v starinarnico tudi vrnete.

4. Starinska preproga

Če vaš ambient ne potrebuje več pohištva, dodajte starinsko preprogo. Starinska preproga prizemlji sodoben dekor. Preproga je tudi odličen način, kako dodati barve v ambient ali zagotoviti, da bodo noge tople tudi v zimskih mesecih.

Foto: www.architectureartdesign.com, Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki