Ideje za dom, nasveti, trendi

Načini, s katerimi boste izboljšali svoj interier

Stanovanje naj bo zasnovano tako, da bo služilo vašim bivalnim potrebam in vam omogočalo počitek ob koncu dolgega dneva.

Ambientdizajn 5/1/2015, 9:38 AM

Opremljanje prvega stanovanja je velik izziv, saj so vaša pričakovanja visoka: želite in pričakujete, da bodo prostori funkcionalni, organizirani in prijetni.

Številni nasveti in ideje na portalu Ambientdizajn.si vam bodo pomagali, kako drastično spremeniti interier in tudi počutje v njem z nekaj enostavnimi koraki. Ni pomembno, kakšen je vaš proračun, vedno je mogoče uresničiti številne stile, pa naj gre za sodobni, tradicionalni, prehodni, eklektični, obalni ali industrijski slog.

Dnevna soba 

Obstaja nekaj zelo odličnih dodatkov, ki pripomorejo, da bo interier vaše dnevne sobe bolj edinstven. Na žalost stanovanja večinoma niso zelo prostorna, vendar če ste družabni in bi radi gostili tudi večjo skupino, vam pomanjkanje zadostnega števila sedežev to preprečuje. Razmislite o talnih blazinah za dodatno sedenje. Večje blazine lahko položite poleg kavne mizice ali kavča in so primerne za sedenje ali ležanje na tleh.

Tudi stranske mizice so odličen dodatek v edinstveni dnevni sobi. Stranske mizice so večinoma manjše mizice in visoke toliko kot sedežna garnitura. Stranske mizice so najlepše, če so postavljene simetrično, na vsaki strani sedežne garniture, nanje pa postavite dekorativno svetilko. Stranske mizice so lahko dodaten shranjevalni prostor, ker pa so mizice odprte, je to lahko tudi mesto, kjer se hitro začnejo nabirati časopisi in revije.

Čim več shranjevalnega prostora v dnevni sobi organizirajte v obliki visokih omar z vrati. Visoke omare povečajo količino shranjevalnega prostora, vrata pa zakrijejo stvari, ki niso ravno dekorativne in v ponos interierju.

Dodajte poudarke: preprogo, rastline, barve

Obstaja nekaj odličnih načinov, kako z nekaj poudarki okrasiti gol prostor v stanovanju. Preproga poveže prostor, pa čeprav ima močan barvni vzorec, je enobarvna ali pa je unikatna na nek drug način. Tudi rastline so odličen poudarek, da ne omenjamo, da pomagajo izboljšati kakovost zraka v prostoru.

Če imate izjemno tesen proračun, lahko v interier dodate poudarek z zidno barvo. Ta stena naj izstopa od ostalih. Na primer ena rdeča ali modra stena, ki izstopa med stenami nevtralne barve. Stena drugačne barve je velik dodatek v vsakem stanovanju in lahko ponese interier na naslednjo stopnjo dizajna.

Lahko poskusite tudi barvo za table.

Če je vaše stanovanje najemniško in ne smete eksperimentirati z barvami, uporabite stensko nalepko, po kateri lahko pišete s kredo. Nalepke so odstranljive, ne puščajo madežev, na dolgočasni beli steni pa naredijo čudeže.

Če želite uporabiti barve za tablo, ni nujno, da uporabite ravno steno.

V tablo lahko preoblikujete katerokoli ravno površino, npr. staro ogledalo z edinstvenim okvirjem, ki ste ga našli na ulici, bolšjaku … Če v stene ne smete vrtati, potem lahko predelano ogledalo podprete s konzolno mizico in nastala bo točka v prostoru, ki bo privabljala poglede!

Imate v prostoru zidno nišo?

Če je stanovanje vaše, potem vam priporočamo, da v zidno nišo postavite vgradno omaro, če pa je stanovanje najemniško, izkoristite zidno nišo za drugačen namen, npr. knjižne police, pisalno mizo ali pisalno mizo s knjižnimi policami. Niši lahko dodate zavese, žaluzije ali vrata in ko pisalne mize ne boste uporabljali, jo lahko zakrijete.

Foto: www.onekindesign.com, Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi