Ideje za dom, nasveti, trendi

Obešalniki za organiziran in stilski prostor

Obešalniki so potrebni v vsakem domu. Ko se vrnemo domov ali če imamo goste, najprej potrebujemo prostor, da odložimo oblačila, plašče, šale, torbe ... Če ni prostora za tradicionalno garderobo, je najenostavnejša rešitev ta, da izberete stoječi ali stenski obešalnik. Na voljo je izjemno veliko barv, oblik in materialov, med katerimi lahko izbirate. Tudi v kopalnicah in spalnicah se nam vedno zdi, da nimamo dovolj kljukic za obešanje brisač, kopalnih plaščev, verižic. Obešalniki so uporabni predmeti, ki ohranjajo naš prostor organiziran, hkrati pa s svojim dizajnom, stilom in značajem poživijo katerikoli prostor.

Ambientdizajn 12/1/2015, 7:58 AM

Stenski obešalnik Line by Schönbuch, oblikovanje Apartment 8

Stenski obešalnik SCOREBOARD HORIZONTAL iz bambusa by We Do Wood

Obešalnik Scoreboard Horizontal je obešalnik s številnimi možnostmi. Lahko ga namestite tako, kot želite. Plošče lahko uporabite posamezno ali skupaj, ki skupaj ustvarijo večnamenski pohištveni element.

Puf/obešalnik Cross by Amura, oblikovanje Tommaso Caldera (2014)

Pohištveni element, ki izhaja iz združitve dveh objektov, dveh funkcij in dveh estetik. To je večnamenski stolček, ki združuje mehke oblike oblazinjenega dela z lastnostmi lesa. Cross je nenavaden tabure, ki služi kot stolček in obešalnik. Dizajn je našel svoj navdih v petdesetih letih in združil praktičen obešalnik za oblačila in dodatke z otomanom za dve osebi. Cross naredi brezčasen poudarek v vsakem ambientu – element je praktičen doma, a nadvse primeren tudi za hotele.

Obešalnik iz lesa Sticks by Schönbuch, oblikovanje Michael Schwebius

Obešalnik je sestavljen iz šestih masivnih palic. Na vrhu vsakega droga je zareza za obešanje oblačil.

Kovinski obešalnik Rack by Schönbuch, oblikovanje f/p design

Minimalističen dizajn in funkcionalnost. To je obešalnik Rack, ki je sestavljen iz obešalnega droga in police ter narejen iz kovine ter kaljenega stekla. Obešalnik je lahko opremljen tudi z majhnimi kljukicami ali obešalnikom. Če je obešalnik nameščen nižje, je polica še posebej uporabna.

Obešalnik ESPIQUE by Movecho®, oblikovanje Artur Aires (2011)

Obešalnik, katerega podoba kaže na močno povezavo z naravo. Obešalnik črpa navdih iz strukture drevesa na zimsko popoldne.

 

Stenski obešalnik Wing iz lesa by Arper, oblikovanje Lievore Altherr Molina (2013)

Wing je stenski obešalnik, ki se giba s tokom stene ter potrebami, kar ustvari kiparsko podobo obešalnika. Z mehko valovito in prilagodljivo obliko iz orehovega lesa toplega odtenka odlično dopolni katerikoli prostor.

Stenski obešalnik Spillo iz lesa by Miniforms, MAROS 

Obešalnik, ki ga lahko postavite na vsako steno in je lahko tudi samo stenski dekorativni dodatek, ne funkcionalni predmet, je narejen iz masivnega lesa, lahko pa je tudi lakiran.

Kovinski obešalnik ROMBO by Miniforms, MAROS 

Obešalnik, ki je izjemno grafičen ter arhitekturna skulptura, je primer odličnega stila. V jekleno ploščo je z laserjem izrezan vzorec, nato pa je kovinska konstrukcija prašno pobarvana z epoksi barvo v rdeči, beli in črni mat barvi. Dimenzije: Ø 47,5, višina 172 cm

Obešalnik STAR iz jekla by Miniforms, MAROS 

Lahkoten, eteričen in kot obris predmeta je obešalnik Star. Kovinski obešalnik je na voljo v črni, rdeči, zeleni ali beli barvi, zato ga lahko popolnoma uskladite z barvno paleto svoje kopalnice, spalnice, predsobe ... Boste izbrali barvni kontrast ali monokromatsko barvno paleto? Dimenzije: Ø 60, višina 158 cm

Obešalnik TREE iz polietilena by Bonaldo, oblikovanje Mario Mazzer

Tree je revolucionaren koncept obešalnika kot pohištvene opreme, ki redko doseže tako močno estetsko in funkcionalno kombinacijo. Zaradi ustvarjalne podobe in sposobnosti, da je obešalnik lahko hkrati tudi svetlobno telo – talna svetilka, obešalnik z veseljem postavimo v predverje. Obešalnik svetilka je na voljo samo v beli barvi.

Obešalnik SCIANGAI by Zanotta, oblikovanje Jonathan De Pas , Studio D'Urbino Lomazzi (1973)

Kovinski stenski obešalnik Leaf by Miniforms, MAROS 

Obešalnik, sestavljen iz manjših elementov, s katerimi lahko izrazite svojo popolno umetniško svobodo. Obešalniki, ki imajo videz čebeljega satovja, so lasersko izrezani iz pločevine in prašno lakirani v beli, rumeni, rdeči, zeleni ali črni barvi. Dimenzije: 21 x 11 x 21 cm

Obešalnik GAME OF TRUST iz lesa by Miniforms, MAROS, oblikovanje Yiannis Ghikas

Obešalnik, ki nastane s prepletanjem treh elementov iz masivnega lesa, odlikuje izjemen dizajn. Obešalnik je lahko izdelan iz naravnega lesa ali pa lakiran v beli, rdeči, rumeni, zeleni ali črni barvi.

Stenski obešalnik PAULI iz lesa by SANCAL DISEÑO, oblikovanje Mark Bergold, Julian Jaeden, Martin Schmid (2011), kolekcija Natural 

Obešalnik, ki se zgleduje po igri meccano, je spremenljive oblike, saj je oblika odvisna od uporabe oz. količine predmetov, ki jih želimo obesiti. Struktura obešalnika je izdelana iz naravnega hrasta.

Obešalnik Baum iz jekla by Cattelan Italia, MAROSoblikovanje Andrea Lucatello

Stenski obešalnik THE DOTS by MUUTO, oblikovanje Tveit & Tornøe

Pike oz. The dots so družina obešalnikov, ki poživijo vsako steno v domu. Ker so The dots zaobljene na robovih, prenašajo vaša oblačila z največjo skrbnostjo. Dizajn omogoča, da jih namestite v urejenem ali poljubnem vzorcu – tako, kot vam ustreza. Izberete lahko hrastov ali jesenov les ali lak v beli, rumeni, črni, sivi, grafitno sivi, oranžni, rožnati, pepelnato sivi in temno zeleni barvi. Dimenzije: velik Ø 17 cm, srednje Ø 13 cm, majhen Ø 9 cm.

Kovinski obešalnik/polica BUMPER by Calligaris, MAROS, oblikovanje Busetti Garuti Redaelli (2014), kolekcija Calligaris CODE

BUMPER je zasnovan z namenom, da ponudi odlagalno površino, ki deluje kot obešalnik in pladenj/polica, kamor postavimo različne manjše predmete, ki jih prenašamo v žepih ob prihodu ali odhodu iz hiše, kot so ključi, denarnica, telefon … Pladenj zagotavlja dovolj shranjevalnega prostora, ki mora biti pri roki, na spodnji strani pa se skrivajo štiri kljuke za plašče. Bumper je idealen v predsobi, spalnici ali otroški sobi, zelo koristen pa je tudi v drugih prostorih, npr. v kuhinji. Spodaj obesimo viseče kuhinjske krpe, zgoraj pa shranimo knjigo receptov in majhne pripomočke. Ali pa v kopalnici. Spodaj obesimo brisače, zgoraj pospravimo kozmetiko in kozmetične pripomočke.

Na voljo v beli, rdeči, sivi, nebesno modri in gorčično rumeni barvi.
Dimenzije: 70 x 10 x 11,5 cm (višina)

Stenski obešalnik HANG-UP! by Kristalia, MAROS, oblikovanje Salvatore + Marie (2006)

Obešalnik, ki je okras, ko ni v uporabi, in funkcionalen obešalnik, ko ga potrebujemo. Obešalnik je izdelan iz litega aluminija ter mehko zaobljenega dizajna, kar zagotavlja, da bodo oblačila ostala nepoškodovana.

Obešalnik SKINNY PAUL by POLaRT

Če je predsoba dolgočasna in se zdi, da zanjo ni nobenega upanja več, obešalnik Skinny Paul prežene dolgočasje iz prostora. Naj bo ulica v Rimu ali preprost prostor, Skinny Paul je vedno v središču!

Obešalnik STAND BY iz lesa by TON, kolekcija Stand By

Obešalnik James by KONSTANTIN SLAWINSKI

Ob obešalniku James se sprašujemo, ali je obešalnik ali viseča vrečka? James ponuja več kot to. Je viseča košara v predsobi za hitro odlaganje manjših stvari, hkrati pa kaveljčki iz jeklene pločevine omogočajo obešanje plaščev. James prihrani prostor v pregovorno utesnjenih predsobah, vendar s svojim dizajnom pusti nevsiljivo sodoben pečat. Obešalnik iz jeklene pločevine je prašno barvan v črni ali beli barvi. Dimenzije: 75 x 25 x 10 cm, teža 2,4 kg

Obešalnik 160 iz lesa by Artek, oblikovanje Anna-Maija Jaatinen (1964)

Obešalnik STU COAT HANGER iz lesa by Deesawat Industries Co., kolekcija Stick Up

Preprost, a eleganten obešalnik, ki s svojo rustikalno obliko prinese utrinek narave v ambient.

Stenski obešalnik OH DEER L iz kovine by pulpo, Ursula L'hoste, oblikovanje Sybille Pfeiffer

Zelo vpadljivo in funkcionalno. Jeklo, mere 80 cm x 21,5 cm

Obešalnik FAMILY TREE by Tolix Steel Design, oblikovanje Sebastian Bergne

Stenski obešalnik HANG IT ALL by Vitra, oblikovanje Charles & Ray Eames (1953)

Svetlo obarvane lesene krogle so nadomestile dotedanje preproste lesene kljukice. Oblikovane so bile tako, da bi spodbudile otroke k obešanju svojih stvari. Ker je razdalja med posameznimi kavlji vedno enaka, lahko obešalnik razširite v vse smeri in oblikujete zabavno steno. Obešalnik je dobra izbira za vse prostore, ne samo otroško sobo.

Stenski obešalnik STONE HOOK by Normann Copenhagen, oblikovanje Helga I. Sigurbjarnadottir

Stone je kolekcija manjših obešalnikov v močni, vendar poenostavljeni obliki, katero je oblikovala islandska oblikovalka Helga I. Sigurbjarnadottir. Vsak obešalnik Stone je drugačen, unikaten in uvaja naravni element v notranjo opremo. Helga I. Sigurbjarnadottir je našla navdih za obešalnik na poletni dan, medtem ko se je sprehajala po polotoku Snæfellsnes, ki se nahaja na zahodni obali Islandije. Našla je nešteto lepih kamnov, ki jih je morje poliralo in brusilo na milijone let. Helgo I. Sigurbjarnadottir so kamni navdihnili, da je oblikovala dizajn. '

'Jaz se zgledujem po naravi in njenih tisočih obrazih. Kamen ni le kamen, najdemo nešteto oblik in stopenj trdote. Obešalniki Stone so polni kontrastov. Gre za ustvarjanje lastne male pokrajine doma. Kamniti obešalnik prinese košček islandske narave v notranje prostore,'' pravi oblikovalka. 

Material: islandski naravni kamen, dimenzije: približno Ø 7 cm, saj je vsak obešalnik edinstven.

Stenski obešalnik DROPIT by Normann Copenhagen, oblikovanje Asshoff & Brogård

Obešalnik iz lesa ima močan vizualni izraz. Če združimo več posameznih obešalnikov skupaj, nastane majhna umetnina na steni. Obesite par kapljic na steno ali ustvarite vzorec več obešalnikov. Oblikovalci so našli navdih v simboliki, ki ustvarja vsakdanje življenje. Dropit ima enostavno in prepoznavno obliko. Dropit je primer, kako ima lahko preprost izdelek velik vpliv. Dropit je na voljo v dveh velikostih in dobavljen kot par v škatli.

Stenski obešalnik PIANO iz hrastovega lesa by PER/USE, oblikovanje Patrick Seha (2013)

Piano je večnamenski obešalnik z zložljivimi kavlji. Piano odraža vsa načela podjetja PER/USE, in sicer lepoto, funkcionalnost in kakovost. Prilagodljive kavlje je mogoče odpreti ali zapreti po celotni širini in na štirih različnih višinah. Brezčasna oblika in štiri zaključne barve se prilegajo katerikoli notranjosti. Ko obešalnika ne potrebujemo, je videz zelo eleganten, hkrati pa prihrani prostor. Na voljo v dveh velikostih (širinah) ter štirih različnih barvah.

Navdih:

Uskladite izbiro obešalnika z vzorčasto keramiko ali preprogo, predvsem pa okrasite predsobo s skrito razsvetljavo, da bo prostor navdušujoč. Ne pozabite, da črne stene naredijo interier izjemen.

Foto: www.archiproducts.com, Maros, Calligaris, Miniforms

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki