Ideje za dom, nasveti, trendi

Postelja močne barve

Če ste za spalnico izbrali svetlo barvno paleto, naj ne prevladuje noben posamezni element. Če vam je ljubša monokromatska barvna shema, pomešajte teksture in vzorce. Če pa boste izbrali drzno posteljo močne barve, jo kombinirajte z enobarvno steno v zamolklem odtenku in nevtralno posteljnino. Ste drzni? V tem primeru je lahko tudi posteljnina barvita in vzorčasta.

Ambientdizajn 10/20/2015, 9:56 AM

Če boste združili različne odtenke in teksture, unikatno pohištvo in lepe dodatke, boste ustvarili spalnico, ki je vse prej kot dolgočasna.

Svetle barve ustrezajo številnim različnim stilom – od skandinavskega stila do elegantne barvne klasike. Najuspešnejši način je mešanje barvitih tkanin z belimi ali s sivimi stenami.

Lahko pa se odločite za bogat barvni poudarek na steni za posteljnim vzglavjem ter na pohištvu, tekstilu ali dodatkih, ki so lahko nevtralni ali pa v harmoniji z izbrano močnejšo barvo. Pogumno eksperimentirajte z barvami, vendar ne mešajte več kot treh barv. Če boste izbrali tople barve v različnih odtenkih, bo nastal spalni prostor, ki ga ne boste želeli zapustiti.

Tole zakonsko posteljo s pisanim oblazinjenim vzglavjem v tkanini Missoni Home je oblikoval Hans Hopfer za podjetje Roche Bobois.

Postelja Opera (Oggiono) je glamurozne oblike. Združuje močno barvito tkanino z zadržanimi stenami. Ročno izdelano vzglavje in podrobnosti ustvarijo plemenito vzdušje v spalnici.

Postelja z visokim prešitim vzglavjem. Monokromatska barvna shema, pomešana z rdečim žametom in prešitjem, je delo oblikovalke Paole Navone za podjetje Letti & Co.

Oblazinjene postelje iz podjetja Creazioni so vse drugo kot dolgočasne. 

Oblazinjena dvojna postelja SAMUELE, Creazioni

Oblazinjena dvojna postelja VALENTINO, Creazioni

Oblazinjena postelja DAMIANO, Creazioni

Če sanjarite o postelji zelo posebne barve ali hrepenite po veličastnem vzglavju v žametu, v nobenem pohištvenem salonu pa ne najdete ničesar, kar bi vsaj malo ustrezalo vašim željam, je najbolje, da se obrnete na tapetniško podjetje, kjer vam bodo izdelali unikatno posteljo po vaših željah in tudi merah.

Nikar ne pozabite - če ste ljubitelj pisane oz. vzorčaste posteljnine, izberite enobarvni material za svojo novo posteljo.

Navdih:

Pri izbiri barvnega odtenka nove postelje ali barvne sheme spalnice vas lahko navdihne pet odtenkov, ki so trenutno zelo trendni: modra, siva, olivno zelena, rožnata in koralna ter slivovo vijolična. Več informacij o vročih odtenkih najdete v članku Barvni odtenki, ki jih morate preizkusiti na steni.

Foto: www.interiorzine.com, Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki