Ideje za dom, nasveti, trendi

Prednosti in slabosti betonskega kuhinjskega pulta

Beton je lep in zelo trpežen material, izjemno prilagodljiv ter z dolgo življenjsko dobo, nenazadnje pa betonski pulti pristajajo vsaki kuhinji.

Ambientdizajn 5/12/2015, 8:00 AM

Z minimalističnim in elegantnim videzom se beton odlično prilega vsakemu prostoru in mu daje sodoben ali industrijski videz. Betonski pulti so prilagodljivi, zelo vzdržljivi, omogočajo pa tudi enostavno čiščenje. Najboljša stvar pri betonu je, da lahko pulte izdelate tudi sami. Obstaja veliko spletnih strani, ki nudijo natančna navodila korak za korakom.

Beton je čudovit v sodobnem odprtem prostoru in se lepo povezuje z drugimi materiali, tako z lesom kot tudi s kamnom. Če je videz surovega betona preveč hladen in sterilen za vas, lahko s kislinskim premazom ali z barvo vnesete več topline v kuhinjo.

Poglejmo si še nekatere prednosti in slabosti uporabe betona kot materiala za kuhinjski pult.

Prednosti:

Beton je porozen material. Če ga želimo pobarvati, ga moramo prej zaščititi. Številne barvne možnosti omogočajo, da ga lahko popolnoma prilagodimo notranji zasnovi in opremi. Beton je lahko katerekoli oblike ali velikosti, prilagodljivi pa so tudi robovi. V beton lahko vključimo predmete, npr. školjke, reciklirano steklo in celo kamenčke. Videz betona se s starostjo spreminja in pridobiva patino. Čeprav je beton odporen na vročino, če je zaščiten, vseeno ne smemo postaviti vročih predmetov neposredno na površino, saj lahko poškodujejo zaščitni premaz.

Slabosti:

Če imate velik kuhinjski pult iz betona, bodo potrebni šivi. Vidnost in občutljivost tega dela lahko zmanjšamo z uporabo polnil, ki so barvno usklajeni. Zaščito je treba pogosto obnavljati, da preprečimo razbarvanje. V betonu se sčasoma lahko pojavijo tudi majhne razpoke zaradi posedanja. Ker je beton težka snov, je potrebna dodatna podpora, zaradi česar je kuhinja dražja.

Oglejte si spodnje ideje in poiščite najboljši betonski pult.

Iščete še več kuhinjskih idej? Poglejte enega izmed naših zadnjih člankov Kateri material izbrati za kuhinjsko steno in Kuhinjski otok: da ali ne.

Foto: www.onekindesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi