Ideje za dom, nasveti, trendi

Uporaba lesa v kopalnici

Les kot material lahko resnično prispeva k podobi vsakega prostora in naredi velike spremembe, če govorimo o okrasitvi. Če boste prenavljali kopalnico, razmislite o uporabi lesa v kopalnici.

Ambientdizajn 8/10/2015, 8:05 AM

Če je prostor hladen in dolgočasen, bo les dodal toplino in prijeten občutek. To bo ustvarilo pozitivno vzdušje.

Z lesom bo kopalnica dobila popolnoma nov videz, poln topline, vi pa se boste počutili prijetno in sproščeno. Lahko izberete leseno kad, lesen umivalnik, leseno pohištvo ali pa lesena tla. Karkoli boste izbrali, vaša izbira ne bo napačna. Kopalnice, v katerih je tudi les (pravi ali keramika v videzu lesa), so večinoma v nevtralni barvni paleti, največkrat v peščeni ali sivi.

V nadaljevanju si lahko ogledate nekaj ustvarjalnih idej, ki vam bodo pomagale, da boste uredili lepo in udobno sanjsko kopalnico.

Lahko izberete lesen umivalnik ali leseno kopalno kad.

V les lahko oblečete vse stene, eno steno ali le zidno nišo. Videz lesa bo vplival na eleganten ali bolj rustikalen videz kopalnice.

V les lahko oblečete tla - v celotni kopalnici ali samo v tušu.

Lesene posebnosti vključite v oblikovanje prostora. Tako kot na primer v tej podstrešni kopalnici, v kateri je leseno ostrešje glavni okras.

V kopalnici najpogosteje izberemo les za police, predalnik ali kopalniški pult.

Če se ne morete odločiti, ali oz. v kolikšni meri vključiti les v sodobno kopalnico, se osredotočite samo na lesene dodatke, katere boste zlahka zamenjali, če si boste nekoč zaželeli več barv ali drugega materiala.

Foto: www.architectureartdesign.com, Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki