Ideje za dom, nasveti, trendi

Zakaj moški potrebuje svojo 'jamo'?

Naslednji prispevek je namenjen predvsem moškim. Čeprav oba spola potrebujeta prostor za pobeg, je moška 'jama' pometla s konkurenco oziroma zmagala v bitki za nekaj kvadratnih metrov zasebnega prostora.

Ambientdizajn 11/15/2014, 10:26 AM

Moški, če imate težave, kako prepričati ženo, da je moški prostor potreben, potem ji pokažite tale članek – govorimo o temeljnih razlogih, zakaj moški potrebuje svojo 'jamo'.  

Kraj za počitek

Po dolgem službenem dnevu je miren prostor, kjer se lahko sprostimo, dobrodošel. Verjeli ali ne, obstaja nekaj koristi za zdravje, ki izhajajo iz uporabe 'jame'. John Bryant, svetovalec za moške jame, pomaga moškim pri uresničitvi tega prostora, saj ima koristi za duševno zdravje. Pravzaprav lahko moški prostori izboljšajo celo zakonsko zvezo! Nenazadnje, kaj je bolj prijetno od sproščenega človeka. Tako se namreč počuti večina moških po eni uri, preživeti v 'jami'. Če hrepenite po možu, ki je pripravljen poslušati, ki je vesel in ni nenehno v stresu, potem je čas, da spodbudite svojega moža, da si uredi svojo 'jamo'. 

Moški naj pokaže, katere stvari obožuje

Večina žensk ne želi lovskega vzdušja z rogovjem, velikega soda piva in napisa, da je bar odprt, nikogar pa ne moti, če moški izrazi svojo naklonjenost do določenih aktivnosti, hobijev v moški 'jami'. Moški imajo nekatere zbirke, za katere ženske ne želimo, da bi bile razstavljene sredi dnevne sobe, zato je moški prostor kot naročen za razstavljanje teh predmetov. Pomislite tudi na koristi shranjevalnega prostora. Z ureditvijo moške sobe ima moški prostor za shranjevanje zbirk, poleg tega pa se lahko najde tudi dodaten shranjevalni prostor.

Soba za zabave

Medtem ko je večini družinskih članov prepovedan vstop v moško 'jamo' eno uro na dan, obstajajo nekatere vzajemne koristi od te moške sobe. Naslednjič, ko boste gostili zabavo, lahko uporabite kar ta prostor. Ni nujno, da je moška soba zanemarjena soba s plastičnimi vrtnimi stoli. Nasprotno. To je lahko udoben prostor, ki lahko poveča vrednost vašega doma. Razmislite o ureditvi moškega prostora, v katerem boste združili igralnico, bar, klet ter udoben prostor za gledanje televizije.

Garaža kot moška 'jama'

Sedaj ste verjetno prepričani, da je moški prostor potreben, vendar kaj, ko nimate nobenega dodatnega prostora v svojem domu. Bodite iznajdljivi. Garaža je veliko več kot le prostor za parkiranje avtomobila in prostor za odlaganje smeti. Del garaže lahko spremenite v edinstven in uporaben družabni prostor.

Ali že poplesavate od sreče, ker boste sedaj končno imeli tehten argument za ženo, da moški potrebuje svojo 'jamo' zaradi duševnega zdravja, dobrih odnosov, da ne omenjamo dodatnega prostora za druženje in shranjevanje?  

Sedaj morate le še poiskati ustrezen prostor. Če je klet že zasedena, razmislite o preureditvi garaže. Bodite iznajdljivi, zabavajte se, predvsem pa ne pozabite udobnih stolov.

Foto: www.freshome.com, Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki