Kuhinja

Kuhinja z izjemno tankim kuhinjskim otokom

Nizozemski studio i29 je zasnoval peresno tanek kuhinjski otok iz nerjavečega jekla za klasično pariško stanovanje.

Ambient dizajn 8/27/2014, 7:29 AM

Kuhinja

Arhitekti so kljub namestitvi umivalnika in kuhalne površine ohranili kuhinjski otok kar najtanjši. "Želeli smo razviti sistem, kuhinjo, za katero se zdi, da izgine v prostoru," je dejal oblikovalec.

"Oblikovanje teži k absolutnemu minimumu, v samo nekaj centimetrih se nahajajo cevi z vodo, električne povezave, kuhalna plošča in umivalnik." 

Enotna črna barva površine daje vtis, da je kuhinjski otok narejen iz enega samega kosa. Noge in zgornja ploskev so nežno nagnjene proti osrednji točki zaradi prilagoditve napeljave in cevi. Z umivalnikom na enem koncu in kuhalno ploščo na drugem koncu je osrednji del otoka namenjen pripravi hrane.

Preostali del kuhinjskih naprav in shranjevalnega prostora se skriva za belimi MDF-vrati z ornamenti, ki se ujemajo z ostalimi stenami v stanovanju. 

Mizarska dela je izvedel Simon Sintenie. Naredil je taka vrata, ki jih odpremo kot klasična, nato pa potisnemo nazaj v steno, da se razkrijejo kavni aparat, pečica, delovna miza in police za shranjevanje hrane in pripomočkov. 

V tem pariškem stanovanju je koncept kuhinje nastal na obstoječih profiliranih stenah, natančen posnetek katerih so prenesli tudi na kuhinjska vrata.

''Tako je nastal močan volumen sredi veličastnega prostora," je dejal oblikovalec. 

Kuhinjski otok se nahaja sredi prostora s steklenimi francoskimi vrati, ki vodijo v sosednjo dnevno sobo, desno od kuhinjskega otoka pa se nahajajo še ena francoska okna, ki vodijo na balkon. 

Foto: www.deezen.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh




Naključni članki