Ambient

Navdihujoče beograjsko stanovanje

Navdihujoče stanovanje se nahaja v Beogradu in ga je zasnovala Biljana Turanjanin Pujo iz podjetja PUJO.RS.

Ambient dizajn 10/30/2014, 7:59 AM

Ambient

Arhitektka je zasnovala vse elemente tega nenavadnega stanovanja, da bi poudarila vizualno udobje, ki ga ima to stanovanje.

Fotografije prikazujejo vizijo, ki združuje tri področja: kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo. Poleg tega, da območja med seboj komunicirajo, hkrati pa so ločena, predstavljajo tudi izjemno kakovost.

Že od vhodnih vrat je dober pogled na glavni bivalni prostor. Velika kvadratna jedilna miza ima to sposobnost, da se lahko razširi in okrog sedi tudi 8 oseb. Miza se nahaja v sprednjem delu kuhinje in je pobarvana v visokem sijaju. V sivem območju, ki se nadaljuje v kuhinjo, obstajajo skrita vrata, za katerimi se nahaja shramba s pralnico, tako da poleg privlačne oblike nudi tudi maksimalno funkcionalnost prostora.

Vhod se nahaja med vhodnimi vrati in omaro. Veliko ogledalo, ki se razteza po celotni višini in širini vmesnega prostora, vizualno širi ta del in omogoča, da 'diha'.

Nenavadna steklena stena loči spalno območje od preostalega stanovanja. Kadar je potrebno, lahko lastniki spustijo žaluzije. Vse spremembe, ki so bile izvedene, so bile potrebne zaradi praktične in učinkovite izrabe prostora. Zaradi odprave hodnika je spalnica večja oziroma razširjena, garderobne omare pa je arhitektka postavila v nekdanje območje kuhinje, zato je celotno območje očiščeno nepotrebnih omar.

Dnevna soba odlično komunicira z vsemi območji in je središče stanovanja štiričlanske družine.

Vsakdanje življenje je zelo dinamično, zato potrebujemo primeren življenjski prostor, ki vzbuja veselje, ki ne obremenjuje, ampak nenehno navdihuje. 

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh




Naključni članki